lab501.ro

Review Intel Compute Stick

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 26 June, 2015.

Specificatii

 

  Intel Compute Stick
ProcesorQuadCore Intel Atom Z3735F @1.33 - 1.83 GHz
ChipsetIntel Bay Trail Host Bridge
RAM2GB DDR3L-RS 1333 12-5-7-27 3T
GraficaIntel HD Graphics
StocareeMMC 32GB /
slot micro SD SDXC v3.0 pana la 128GB
SunetAzureWave AW-NB177NF
ReteaRTL8723BS SoC - 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
Conectivitate1 x USB 2.0, 1 x micro SD, 1xmicro USB
Dimensiuni12.5 x 37 x 103 mm | 54g
AlimentareMicroUSB 5V @ 2A
Sistem de operareWindows 8.1

 

Ce este Intel Compute Stick? Pai, asa cum ii spune si numele, este un sistem de calcul, care a luat forma unui stick. Bine, sa fim cat se poate de transanti de la inceput – de la dimensiunile lui Intel Compute Stick si pana la dimensiunile unui simplu stick USB este cale lunga… Dar nu mai lunga decat intre acesta si pasul evolutiv anterior, adica micro PC-urile de genul ECS Liva.

Oricum, daca este sa iscodim pana la capat, Intel Compute Stick nu este un stick USB ci un stick HDMI. De ce? Pai este cat se poate de simplu – minusculul nostru PC este gandit pentru a fi atasat unui TV/monitor dotat cu conectivitate HDMI. De alimentarea cu curent se ocupa conectorul micro USB si alimentatorul inclus in pachet, conectorul HDMI fiind reponsabil pentru transmiterea imaginii si a sunetului catre televizorul nostru din sufragerie.

A…este genul acela de stick care ne transforma televizorul intr-un Smart TV, veti spune. Nu, pentru ca Intel Compute Stick nu este construit in jurul unui chipset simplu ARM si nu ruleaza Android. Nu, Intel Compute Stick incorporeaza un procesor in toata regula, mai precis Intel Atom Z3735F, un quad-core bazat pe nucleul Bay-trail, tactat la 1.33GHz, dar care poate ajunge la 1.58GHz cu 4 nuclee sau 1.83GHz cu doua nuclee. Deh, Turbo Boost…

Si nu in ultimul rand, Intel Compute Stick ruleaza Windows 8.1, sistem de operare care vine de altfel instalat din fabrica. Pentru acest lucru, Intel Compute Stick este dotat cu o cantitate de 2GB memorie RAM (DDR3L-RS 1333), o memorie eMMC de 32GB precum si cu un slot micro SDXC 3.0 care accepta carduri cu capacitati cuprinse intre 8 si 128 GB.

Sunetele cristaline se vor revarsa in urechile voastre datorita chipset-ului AzureWave AW-NB177NF, in timp ce activitatea voastra pe Facebook va trece prin chipset-ul RTL8723BS, responsabil pentru conectivitatea WiFi 802.11 b/g/n si Bluetooth 4.0. Perifericele le veti conecta la portul USB 2.0, adaptorul la priza il veti conecta la conectorul micro USB, in timp ce pentru imaginea afisata pe ecran va trebui sa ii multumiti solutiei Intel HD Graphics.

 
Patforma

Comentarii

5 comentarii la: Review Intel Compute Stick

  1. dan_b a scris pe:

    Salut, tocmai ce am citit review-ul și l-am văzut la vânzare, eram curios oare cum se comportă cu un XBMC instalat?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Serios, Profitshare? =))

  3. Liviu a scris pe:

    Frumos review – interesant produs . Inca din iunie ma uit dupa unul sa iau asa ca gadget interesant pe care sa arunc banii , insa cumva e peste pragul psihologic . Cred ca pe la 5- 600 ron isi va gasi mai multi adepti , dar este exact cum ati spus si voi o tehnologie noua . Sper sa se mai ieftineasca in timp.

  4. Aciduzzu a scris pe:

    L-am luat in 21.11.2015 cu 499 lei de la emag si abia azi, 02.12.2015 l-au livrat.
    Abia astept sa ajung acasa sa-l contectez la tv. Ai idee daca functioneaza cu un kit de tastatura+mouse wireless?
    Este obligatorie actualizarea driverelor de pe site-ul indicat in documentatie https://downloadcenter.intel.com/?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Da, functioneaza cu kit tastatura + mouse wireless, dar sa folosesti un singur receiver

    Cat despre drivere…nimic nu e obligatoriu, doar recomandat

Lasa-ne un comentariu: