lab501.ro

Review Intel Compute Stick

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 26 June, 2015.

Utilizare

 
Desigur, dincolo de benchmark-uri si cifre totul se rezuma la utilizarea zilnica. Iar comportamentul si performantele stick-ului depind evident de ceea ce avem nevoie, mai precis de modul de utilizare. Intel Compute Stick este foarte usor de utilizat – practic, il conectam la TV, conectam adaptorul la priza la conectorul micro USB, conectam receiver-ul Logitech la portul USB 2.0 si apasam butonul Power.

Windows 8.1 este deja instalat din fabrica, prin urmare prima data cand vom porni PC-ul vom trece prin cativa pasi de configurare (zona, limba, cont Microsoft, etc) apoi suntem gata de treaba. De asemenea, avem acces si la BIOS, ceea ce ne spune ca avem de-a face cu un adevarat PC.

Experienta mea a fost una cat se poate de cursiva – m-am conectat la reteaua WiFi apoi am inceput sa instalez utilitarele de care aveam nevoie pentru realizarea acestui test. Unele au dimensiuni reduse, altele dimensiuni considerabile (3DMark de exemplu), insa descarcarea si instalarea tuturor utilitarelor necesara s-a desfasurat la fel ca pe orice alt PC, fara sa se miste ceva greu, fara timpi de asteptare in plus.

Dupa ce am terminat testele am vrut sa vad ce temperaturi si ce consum atinge Intel Compute Stick in conditii de stres maxim, prin urmare am rulat Prime 95. Temperatura procesorului a ajuns la 71 oC, in timp ce aparatul de masura pentru consum indica 5W trasi din priza. Eram curios daca ventilatorul se va tura mai mult decat trebuie insa acest lucru nu s-a intamplat, iar sonometrul nu a reusit sa inregistreze mai mult de 36.1 dB in sarcina maxima. Evident, incarcarea la maxim a tuturor celor 4 nuclee nu reprezinta un scenariu tipic de utilizare insa eram curios pana unde poate ajunge mica bestie la capitolul comportament termic / acustic.

Dincolo de utilizarea pe post de “work PC” (web browsing, casual gaming, office, operatii simple cu imagini, s.a.m.d.) Intel Compute Stick este gandit evident si pentru consumul de materiale multimedia, fiind totusi un device care se ataseaza la televizor. Ei bine, vreau sa va spun ca mititelul a gasit imediat NAS-ul meu instalat in retea si odata cu introducerea utilizatorului si a parolei am avut acces instant la toate materialele multimedia stocate pe acesta. Streaming-ul unui episod din Game of Thrones, in format full HD (~5GB) a decurs impecabil iar mediabox-ul meu AC Ryan si stick-urile mele Android s-au simtit deodata inutile in fata acestui mic PC care face de toate.

 

Temperatura

Media2

Media1

Comentarii

5 comentarii la: Review Intel Compute Stick

  1. dan_b a scris pe:

    Salut, tocmai ce am citit review-ul și l-am văzut la vânzare, eram curios oare cum se comportă cu un XBMC instalat?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Serios, Profitshare? =))

  3. Liviu a scris pe:

    Frumos review – interesant produs . Inca din iunie ma uit dupa unul sa iau asa ca gadget interesant pe care sa arunc banii , insa cumva e peste pragul psihologic . Cred ca pe la 5- 600 ron isi va gasi mai multi adepti , dar este exact cum ati spus si voi o tehnologie noua . Sper sa se mai ieftineasca in timp.

  4. Aciduzzu a scris pe:

    L-am luat in 21.11.2015 cu 499 lei de la emag si abia azi, 02.12.2015 l-au livrat.
    Abia astept sa ajung acasa sa-l contectez la tv. Ai idee daca functioneaza cu un kit de tastatura+mouse wireless?
    Este obligatorie actualizarea driverelor de pe site-ul indicat in documentatie https://downloadcenter.intel.com/?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Da, functioneaza cu kit tastatura + mouse wireless, dar sa folosesti un singur receiver

    Cat despre drivere…nimic nu e obligatoriu, doar recomandat

Lasa-ne un comentariu: