lab501.ro

Review Intel Compute Stick

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 26 June, 2015.

Concluzii

 

Intel Compute Stick reprezinta din punctul meu de vedere un nou pas evolutiv, care traseaza de pe acum liniile pe care industria le va urma in anii care vor veni. PC-ul mare, puternic, cu posibilitati multiple de configurare, va deveni incet, incet apanajul gamerilor si al profesionistilor multimedia, in timp ce PC-urile entry-level care nu au fost inlocuite inca de notebook-uri vor cunoaste o transformare drastica din punct de vedere al dimensiunilor, ajungand intr-un final sa fie simple accesorii conectate la un display, fie el televizor sau monitor.

Incet, dar sigur, cei care au nevoi simple, cum ar fi browsing-ul, utilizarea unei suite Office, realizarea operatiilor de baza cu imagini (rotit, crop, etc), consumul de materiale multimedia sau socializarea, nu vor mai avea nevoie de o cutie “clasica” legata la un monitor cumparat special pentru acest scop. Televizoarele LCD si-au gasit deja drumul catre majoritatea sufrageriilor, iar nevoile anumitor categorii de utilizatori au echivalente intr-o serie intreaga de produse diferite, de la smartphone si pana la PC-ul high-end.

Ganditi-va pur si simplu la PC-ul de care are nevoie mama voastra. Daca jocurile nu se numara printre pasiunile ei si editarea video, randarile sau editarea foto mai serioasa nu sunt activitati pe care le intreprinde nici macar lunar, de ce ar avea nevoie de mai mult de un Compute Stick? Desigur, in cazul unor astfel de intrebari intra intotdeuna in calcul si pretul, iar Intel Compute Stick are un pret recomandat de 149.99 USD (adica 769 RON in magazinele noastre).

Intel Compute Stick este momentan la inceput de drum, prin urmare raportul pret / putere de calcul nu este deloc iesit din comun. Totusi, as indrazni sa spun ca Intel Compute Stick reprezinta doar un prin pas in aceasta directie. Pasii urmatori sunt reprezentati de adoptarea platformei de catre cat mai multi integratori (Lenovo deja au anuntat comercializarea modelului Ideacenter Stick 300 incepand cu data de 29 iulie), pas care va duce la reducerea preturilor. Cel de-al doilea pas va fi integrarea unor chipset-uri semnificativ mai puternice in astfel de device-uri, poate chiar si intr-un form factor cu dimensiuni si mai reduse.

Dincolo de ceea ce inseamna pentru industrie, Intel Compute Stick este totusi un produs, unul care este disponibil in magazinele noastre de ceva vreme. Ascuns in spatele TV-ului LCD din sufragerie, conectat la un kit mouse + tastatura Bluetooth sau la un Logitech k400 (cu sau fara m560), Intel Compute Stick are tot ce ii trebuie pentru a deveni creierul din reteaua voastra, de preferat alaturi de un router si un NAS, indiferent ca discutam despre relaxare (streaming multimedia, socializare) sau productivitate (mail-uri, office, etc).

 
_DSC2337

Comentarii

5 comentarii la: Review Intel Compute Stick

  1. dan_b a scris pe:

    Salut, tocmai ce am citit review-ul și l-am văzut la vânzare, eram curios oare cum se comportă cu un XBMC instalat?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Serios, Profitshare? =))

  3. Liviu a scris pe:

    Frumos review – interesant produs . Inca din iunie ma uit dupa unul sa iau asa ca gadget interesant pe care sa arunc banii , insa cumva e peste pragul psihologic . Cred ca pe la 5- 600 ron isi va gasi mai multi adepti , dar este exact cum ati spus si voi o tehnologie noua . Sper sa se mai ieftineasca in timp.

  4. Aciduzzu a scris pe:

    L-am luat in 21.11.2015 cu 499 lei de la emag si abia azi, 02.12.2015 l-au livrat.
    Abia astept sa ajung acasa sa-l contectez la tv. Ai idee daca functioneaza cu un kit de tastatura+mouse wireless?
    Este obligatorie actualizarea driverelor de pe site-ul indicat in documentatie https://downloadcenter.intel.com/?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Da, functioneaza cu kit tastatura + mouse wireless, dar sa folosesti un singur receiver

    Cat despre drivere…nimic nu e obligatoriu, doar recomandat

Lasa-ne un comentariu: