lab501.ro

Review Intel Compute Stick

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 26 June, 2015.

Intel Compute Stick

 
Onorata audienta… vin in fata voastra ca unul dintre voi – pasionat de tehnologie, la curent cu cele mai noi tendinte, indragostit iremediabil de domeniul tehnologiei de calcul. Pentru ca pasiunea pentru tehnologie este ceea ce ma impinge sa scriu despre acest domeniu, la fel cum aceeasi pasiune pentru tehnologie va impinge pe voi astazi sa cititi aceste randuri. Suntem pasionati, educati, iscoditori si cel mai important, intr-o societate in care consumerismul este religia suprema, noi, cei cu adevarat pasionati, discernem.

Nu suntem simple drone care consuma la comanda, fara limite. Suntem pasionati, dar in acelasi timp suntem consumatori avizati, cunoscatori ai fenomenului. Asa cum pentru unii ultimul model de lanseta din carbon, caii putere sau varfurile cat mai inalte reprezinta esenta vietii, pentru noi tehnologia de calcul reprezinta doza zilnica de normalitate, acel ceva care ne confera la sfarsitul zilei nivelul de relaxare necesar pentru a fi adulti responsabili.

Dar, asa cum spuneam si mai devreme, suntem dotati cu discernamant, stim caror produse sau tehnologii sa le spunem pas la fel de bine cum stim sa primim in viata noastra acele tehnologii cu adevarat utile. Iar pasiunea noastra ne confera uneori darul de a privi in viitor pentru a surprinde farame din ceea ce va veni.

In urma cu aproape 6 ani testam unul dintre primele micro PC-uri disponibile pe piata, mai precis Nvidia ION. Dotat cu un modest Intel Atom 230, Nvidia ION ne-a facut sa realizam ca intr-un viitor nu foarte indepartat vom putea rula aplicatii de PC utilizand sisteme de dimensiuni mult mai mici decat ne-am fi inchipuit pana in momentul respectiv.

Aveau sa treaca 4 ani pana cand conceptul Intel NUC se materializa, oferind mult mai multe posibilitati decat ar fi visat ION-ul vreodata. Un an mai tarziu faceam cunostiinta cu ECS Liva, micro PC-ul care ne oferea acea ocazie de a privi in viitor. Desi a fost lansat in Iunie 2014, noi am avut timp sa ne ocupam de el de-abia in Ianuarie 2015.

Am stiut insa de la bun inceput ca tot ce am vazut pana atunci, ION, NUC, Liva sunt simpli dechizatori de drumuri pentru altceva… pentru ceva care va avea un impact mult mai mare. Pentru ceva care ar putea schimba conceptul de PC asa cum il cunoastem noi… Iar acel ceva, sau cel putin prima sa versiune, a capatat contur in primavara acestui an, sub forma unei prime incarnari denumite Intel Compute Stick.

 
Intro

Comentarii

5 comentarii la: Review Intel Compute Stick

 1. dan_b a scris pe:

  Salut, tocmai ce am citit review-ul și l-am văzut la vânzare, eram curios oare cum se comportă cu un XBMC instalat?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Serios, Profitshare? =))

 3. Liviu a scris pe:

  Frumos review – interesant produs . Inca din iunie ma uit dupa unul sa iau asa ca gadget interesant pe care sa arunc banii , insa cumva e peste pragul psihologic . Cred ca pe la 5- 600 ron isi va gasi mai multi adepti , dar este exact cum ati spus si voi o tehnologie noua . Sper sa se mai ieftineasca in timp.

 4. Aciduzzu a scris pe:

  L-am luat in 21.11.2015 cu 499 lei de la emag si abia azi, 02.12.2015 l-au livrat.
  Abia astept sa ajung acasa sa-l contectez la tv. Ai idee daca functioneaza cu un kit de tastatura+mouse wireless?
  Este obligatorie actualizarea driverelor de pe site-ul indicat in documentatie https://downloadcenter.intel.com/?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Da, functioneaza cu kit tastatura + mouse wireless, dar sa folosesti un singur receiver

  Cat despre drivere…nimic nu e obligatoriu, doar recomandat

Lasa-ne un comentariu: