lab501.ro

Review – HyperX Cloud Alpha

Scris de: , in categoria: Periferice, in 25 September, 2017.

Teste si concluzii

 
Am folosit aceeasi metodologie ca si in cazul modelelor HyperX Cloud Revolver si Fnatic Gear Duel, adica am testat castile pe 4 sisteme – doua mai vechi, cu placa de sunet integrata Realtek ALC 887, respectiv 898, o platforma Z170 dotata cu un chipset audio Realtek ALC 1150 si o platforma dotata cu o solutie audio Creative Sound Blaster ZxRi, precum si pe doua telefoane, Allview X2 Xtreme si Samsung Galaxy S7.

Am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d.

Pe partea de gaming, am incercat castile in World Of Tanks, Titanfall 2 si Mortal Kombat X. Nu in ultimul rand, am inregistrat mai multe sample-uri schimband setarile microfonului, am initiat apeluri pe Skype si am utilizat headset-ul pe post de hands-free impreuna cu telefoanele mobile.

HyperX Cloud Alpha seamana cu inaintasii sai Cloud si Cloud II la capitolul aspect, insa diferentele tin mai mult de ergonomie si performanta, nu de design. Astfel, HyperX Cloud Alpha sunt potrivite pentru orice tip de utilizator, din punct de vedere al dimensiunilor, fiind confortabile atat pentru cei cu capul mare cat si pentru cei cu capul mic. Calitatea microfonului este net superioara modelelor implementate in cazul primelor generatii Cloud, acesta avand performante mai bune decat microfonul prezent pe Cloud Revolver, din punctul meu de vedere.

Totusi, diferenta majora apare la capitolul auditie – in fond, aici avem de-a face cu cea mai importanta noutate – modificarea incintelor acustice. As incepe prin a mentiona faptul ca HyperX Cloud Alpha ofera un sound-stage ceva mai ingust decat in cazul modelului Revolver, iar bass-ul nu este la fel de puternic. Cu toate acestea, castile suna net superior modelelor Cloud si Cloud II, iar in comparatie cu Revolver avem parte de o fidelitate usor imbunatatita. Acolo unde Revolver se desfasoara in gama in care se simte bine – bass-ul puternic si voluptuos, HyperX Cloud Alpha sunt ceva mai rezervate, oferind un sunet ceva mai liniar, aproape neutru.

Nu, nu discutam despre o pereche de casti de studio, insa in oferta celor de la HyperX, HyperX Cloud Alpha sunt cel mai aproape de asa ceva din punct de vedere al redarii materialului audio. Bass-ul este in continuare puternic si va fi si pe gustul ascultatorilor ceva mai tineri, insa de aceasta data avem un echilibru intre frecvente, mediile fiind omniprezente, in timp ce inaltele sunt reproduse corect si curat. Diferenta intre instrumente este clara, sunetul este rotund, placut, singurul aspect unde Revolver sunt in continuare net superioare fiind sound-stage-ul si spatialitatea.

Cu un MSRP de 99 USD si un pret recomandat pentru lansare de 449 RON, putem spune ca HyperX au facut un pas important intr-un segment crucial pentru orice producator, iar in momentul in care vor ajunge sub pragul psihologic de 400 RON, HyperX Cloud Alpha vor fi probabil unele dintre cele mai bine vandute headset-uri de gaming quality din Romania. Nu-i rau deloc, pentru un producator intrat pe aceasta piata cu 3 ani in urma, nu-i asa?

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: