lab501.ro

Review – HyperX Cloud Alpha

Scris de: , in categoria: Periferice, in 25 September, 2017.

Specificatii

 

 HyperX Cloud Alpha
TipWired, Stereo
Difuzoare50 mm
Impedanta65 Ohm
Frecventa13 - 27.000 Hz
MicrofonBoom, detasabil
50Hz-18.000Hz
Conectivitate1 x Jack 3.5mm sau 2 x Jack 3.5mm
ControlMute microfon, volum
Greutate336 g

 

HyperX Cloud Alpha este un headset dotat cu incinte circumaurale inchise, in care sunt montate difuzoare de 50mm diametru, cu o impedanta de 65 Ohm si un raspuns in frecventa cuprins intre 13Hz si 27000Hz. Microfonul de tip boom este detasabil si are, conform producatorului, un raspuns in frecventa cuprins intre 50Hz si 18000Hz.

HyperX Cloud Alpha sunt cu 40g mai usoare decat modelul Cloud Revolver, respectiv cu 14g mai usoare decat modelul Cloud, fiind insa cu 71g mai grele decat Cloud Stinger si cu 16g mai grele decat modelul Cloud Core – ma refer, desigur, la greutatea totala, cu tot cu microfon si cabluri.

Asa cum ne-au obisnuit cei de la HyperX, avem la dispozitie posibilitatea de a conecta headset-ul la smartphone, sau orice alta sursa dotata cu un singur jack in/out, sau putem sa utilizam cablul de extensie cu doi conectori (Headphones + Mic) inclus in pachet pentru a ne conecta la PC. Unitatea de control este montata pe primul cablu, utilizatorul putand opri microfonul sau regla volumul cu ajutorul acesteia. Primul cablu masoara 1.3m, in timp ce cablul de extensie masoara 2m, prin urmare putem utiliza fara probleme castile indiferent de distanta la care stam fata de PC.

Asa cum mentionam si in introducere, noutatea in cazul lui HyperX Cloud Alpha consta in tehnologia Dual Chamber, fiecare incinta acustica fiind impartita in doua, cu ajutorul unui perete despartitor montat in spatele difuzorului. Ideea care sta la baza acestui concept este utilizarea a doua incinte cu frecvente de rezonanta diferite, pentru a obtine un echilibru pe tot spectrul de frecventa. Va mai amintiti cand spuneam ca unele casti exceleaza la capitolul bass, de exemplu, dar au mediile usor sterse? Ei bine, cel putin la nivel teoretic, utilizarea a doua incinte cu frecvente de rezonanta diferita ar trebui sa atenueze aceasta problema, oferind un sunet echilibrat si placut. Evident, vom testa acest lucru in practica.

Pana atunci, trebuie sa va mai spun ca HyperX Cloud Alpha sunt compatibile atat cu PC-ul, cat si cu consolele de ultima generatie (PS4, Xbox One sau Nintendo Switch) sau smartphone-urile si tabletele care ruleaza Android si vor avea in momentul lansarii un pret de 449 RON.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: