lab501.ro

Review – Corsair K70 Core

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 October, 2023.

Concluzii

 

1 – Estetica

Corsair au optat pentru un aspect sobru, minimalist, care poate fi personalizat insa cu usurinta, gratie iluminarii RGB. Asa cum stiti deja, acest aspect este unul pe gustul meu, Corsair K70 Core fiind o tastatura “de adulti”, din punctul meu de vedere.

2 – Materiale folosite

Nu avem de-a face cu o constructie integral metalica, cu toate acestea carcasa tastaturii este foarte solida si bine construita, ceea ce ajuta din plin la senzatia de inchegat pe care o avem in timpul utilizarii.

3 – Functionalitate

Nu avem socket-uri socket-uri hot-swap, mai multe tipuri de conexiuni,sau compatibilitatate cu VIA/QMK, insa Corsair K70 Core nici nu este gandita pentru cei care folosesc aceste tastaturi, ci mai degraba pentru cei care isi doresc aceeasi senzatie in timpul utilizarii, la un produs de fabrica, fara sa fie necesara modificarea tastaturii de catre utilizator sau documentarea asidua legata de tipul de switch sau keycap folosit. Singurul aspect pe care l-as puncta la acest capitol este lipsa cablului detasabil, o functie care ar fi trebuit sa existe in zilele noastre in aceasta gama de pret.

4 – Disponibilitate

Corsair K70 Core se lanseaza oficial astazi si ar trebui sa isi faca aparitia in magazinele din tara noastra in curand, pentru un pret recomandat de 99.99 EURO.

5 – Raport calitate / pret
 

Personal prefer tastaturile cu socket-uri hot swappable, insa inteleg perfect care este publicul tinta pe care Corsair spera sa il atraga prin K70 Core. Pentru ca utilizatorii obisnuiti sa caute si sa schimbe switch-uri, sau se documenteze in legatura cu putinele tastaturi cu switch-uri lubrifiate din fabrica, echipate cu socket-uri hot-swap, sunt destul de putini daca luam in calcul marea masa a utilizatorilor.

In schimb, utilizatori care isi doresc o tastatura care sa sune cat mai bine, mai infundat, mai thocky daca vreti, sunt destul de multi si nu toti au timpul necesar pentru documentare sau bugetul necesar achizitionarii unei astfel de tastaturi. Ei bine, exact asta face Corsair K70 Core, cu switch-urile liniare lucrifiate din fabrica, antifonare generoasa, top-plate-ul solid din aluminiu si un aspect sobru, rezultatul fiind o tastatura care suna si se simte destul de apropiat de una custom.

Practic, pentru 99.99 EURO, primim o tastatura solida, cu un aspect sobru, buton rotativ pentru volum, a carui functie poate fi schimbata cu usurinta, buton multimedia dedicat si nu in ultimul rand switch-uri de buna calitate. Cu alte cuvinte, consider ca avem de-a face cu o tastatura de calitate, care se simte si suna excelent, cu un raport calitate / pret specific produselor Corsair.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: