lab501.ro

Review – Mountain Everest Max

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 6 November, 2020.

Concluzii

 
Mountain mi-au atras atentia de la bun inceput, pentru ca si-au propus sa faca altceva, intr-un peisaj dominat de produse similare, care ies in evidenta doar prin forma. Desigur, marii producatori de tastaturi au modele specifice, usor recognoscibile, insa o buna parte din producatorii care au intrat in acest domeniu ofera modele similare, diferite doar ca forma sau combinatie de switch-uri si key-caps, respectiv software. Si nu este deloc greu sa intrii efectiv pe aceasta piata, insa este semnificativ mai greu sa ai succes si sa mentii acel succes.

Ei bine, in acest context, cei de la Mountain au o viziune de-a dreptul curajoasa, oferind un produs premium, cu posibilitati extrem de avansate de personalizare, incercand in acelasi timp sa combine ce este mai bun din doua lumi, mai precis piata tastaturilor produse in masa, cu piata accesoriilor dedicate entuziastilor. Iar aceasta viziune a fost transpusa in practica intr-un mod ingenios, as spune eu.

Astfel, puristii pot opta pentru Mountain Everest Core Bareborne, aceasta fiind practic tastatura fara switch-uri, key-caps-uri sau alte accesorii. Entuziastii pot utiliza ce switch-uri sau key-caps-uri isi doresc, Mountain oferind de asemenea 10 optiuni ABS si 3 optiuni de switch-uri artizanale, din rasina.

Mountain Everest Core este tastatura propriu-zisa, disponibila in patru variante – doar tastatura, tastatura si palm-rest-ul, tastatura si Media Dock sau tastatura si NumPad, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Perla coroanei este insa versiunea testata de noi astazi, mai precis Mountain Everest Max, care contine atat tastatura, cat si Media Dock-ul, Num Pad-ul si palm-rest-ul.

Am apreciat posibilitatile extinse de personalizare, includerea celor 4 taste similare cu ceea ce vedeam in cazul produselor Elgato StreamDeck, precum si rotita display multi-functionala de pe Media Dock. Evident, calitatea constructiei este la inaltime, Mountain Everest Max fiind o tastatura grea si solida, construita din aluminiu slefuit la CNC si ABS gros. Insa adevaratul motiv pentru care te indragostesti imediat de Mountain Everest Max este suma tuturor micilor imbunatatiri, cum ar fi canalele pentru organizarea cablului, posibilitatea de a pozitiona Media Dock-ul sau NumPad-ul unde ne dorim, posibilitatea de a utiliza key-caps-uri after-market sau posibilitatea de a schimba switch-urile.

Practic, in momentul de fata, Mountain Everest Max este una dintre cele mai complete, complexe, performante si solide tastaturi disponibile pe piata, care iti ofera posibilitatea de a personaliza fiecare aspect, atat de ordin functional, cat si estetic, asa cum nici o alta tastatura nu a mai facut-o pana acum.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Mountain Everest Max

  1. Emil Alexandru a scris pe:

    O idee cand ajunge in romania? <3

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Momentan poate fi comandata direct de pe site-ul producatorului – am pus link-ul in articol.

Lasa-ne un comentariu: