lab501.ro

Review – Creality Ender-3 S1

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 21 October, 2022.

Primele printuri 3D

Inainte de primul print trebuie realizata o operatiune extrem de importanta, anume calibrarea distantei dintre duza de printare si masa de lucru. Daca distanta este prea mare atunci primul strat nu va avea aderenta, iar daca distanta este prea mica atunci exista riscul ca duza sa atinga masa in anumite portiuni. Ender-3 S1 are calibrarea automata in 16 puncte pentru a corecta planeitatea mesei de lucru, insa Z-offset-ul se calibreaza manual plasand foaia de hartie livrata in pachet (grosime standard de 0.1mm) si micsorand distanta pana ce foaia se poate misca, dar nu cu usurinta.

 

Pe ecranul de 4.3″ avem toate informatiile necesare, poate cel mai important si urmarit este timpul ramas pana la finalizarea printarii modelului in curs. Mai jos puteti vedea diferenta intre 2 iepurasi printati variind doar cativa parametri, in cazul unuia dintre ei trecerea intre straturi este mult mai evidenta iar aspectul de scari este destul de deranjant.

 

 

Ca un experiment am dat un smirghel fin pe iepurasul care a iesit mai bine si am aplicat 2-3 maini de spray auriu (Gold), rezultatul putand fi vazut in imaginile de mai jos. Prin acest lucru am vrut sa va arat posibilitatile de customizare practic nelimitate daca aveti o imprimanta 3D si putina creativitate.

 

Mai departe am printat o vaza spiralata folosind un mod special din Cura numit “Spiralize Outer Contour”, dezvoltat special pentru obiectele circulare goale pe interior. Desi este un proiect mult mai complex de cel al iepurasului, timpul de printare a fost undeva la 5 – 6 ore, daca l-as fi printat fara modul special ar fi durat peste 24 ore.

 

Mai jos am vrut sa exemplific importanta reglarii distantei corespunzatoare intre duza si masa de lucru, in stanga este un pic prea mare in timp ce in partea dreapta este perfect. Un alt factor care influenteaza aderenta este temperatura filamentului, temperatura patului de lucru dar si viteza de printare.

 

 

Cel mai lung print a fost de departe acest suport in forma de craniu pentru care am stat in medie 15-16 ore (modelul mai mic a durat mai putin dar tot mult). Intre cele 2 cranii mari se pot vedea din nou diferente de calitate, in special in zona gurii unde la unul dintre ele apar ceva probleme de aliniere. Cautarea setarilor perfecte este o treaba care ia ceva timp, dar vrem a iasa totul perfect.

 

Ultimul lucru printat a fost acest suport pentru SSD-uri si HDD-uri de 2.5″, un lucru de care chiar aveam nevoie. Dupa cum se vede si in imagini l-am populat deja!

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Creality Ender-3 S1

  1. Dor a scris pe:

    Mi-a plăcut acest articol, mai vreau :)

Lasa-ne un comentariu: