lab501.ro

Review – Creality Ender-3 S1

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 21 October, 2022.

Creality Ender-3 S1

 

Nu stiu cum e pentru voi insa pentru mine domeniul imprimantelor 3D parea ceva inaccesibil muritorilor de rand, insa o data cu intrarea asiaticilor pe fir brusc toata lumea isi putea permite asa ceva. Sincer sa fiu nu am studiat prea mult fenomenul de-a lungul anilor si nici nu m-a tentat sa ma joc cu asa ceva, pentru ca eram convins ca modelele ieftine erau imprecise si greu de calibrat. Aceasta era povestea mai mult ca sigur acum cativa ani, insa in 2022 cum sta treaba?

Creality a luat fiinta in anul 2014 in Shenzhen, China si este o companie dedicata imprimantelor 3D si a accesoriilor necesare acestora. Creality Ender-3 este cea mai populara serie de imprimante 3D de pe piata, modelul initial cu acelasi nume impreuna cu urmasul sau Ender-3 V2 au tinut topurile de vanzari in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza pretului ce se invarte in jurul a 200 euro, precum si a numeroaselor moduri care pot fi aplicate pentru a imbunatati calitatea si precizia print-urilor.

Creality Ender-3 S1 este un model nou lansat pe piata, care include deja multe dintre modurile si imbunatatirile disponibile pentru modelul original Ender-3, toate astea la un pret convenabil. Poate cea mai importanta facilitate a modelului S1 este extruderul direct-drive ce permite dozarea mult mai exacta a filamentului, ceea ce contribuie la cresterea vitezei de printare si ofere de asemenea posibilitatea de a printa cu filamente flexibile. Mai departe avem tehnologia de nivelare a platformei de printare (CR-Touch) masurand distanta in 16 puncte, lucru important pentru asezarea perfecta a primului strat.

Un alt mod popular cu care vine Creality Ender-3 S1 este a doua axa Z care se sincronizeaza cu cealalta axa Z prin intermediul unei curele. Axa duala Z ofera stabilitatea sporita precum si folosirea unei viteze mai mari fara pericolul aparitiei de vibratii nedorite. Pentru setare si control avem la dispozitie un ecran color de 4.3″ cu un nou meniu ce faciliteaza o operare simpla si navigarea mai rapida printre functii. Cand imprimanta este inactiva, ecranul se va inchide pentru a salva energie si pentru a proteja mediul.

Tensiunea tuturor curelelor se poate regla pentru a compensa imbatranirea acestora si a evita decalarea pe orizontala a straturilor in timpul printarii. In cazul intreruperii alimentarii, Ender-3 S1 tine minte unde a ramas si poate continua printarea fara probleme atunci cand alimentarea este restabilita. Printarea se mai poate intrerupe si atunci cand senzorul de filament detecteaza lipsa acestuia, acesta fiind un alt mod care a devenit popular in cadrul comunitatii iubitorilor de Ender-3. Creality Ender-3 S1 ofera posibilitatea de a utiliza un modul de gravare laser ce se poate achizitiona separat, dar si a unei banzi LED folosita pentru a lumina zona de lucru. Pretul pentru toate astea? 1592lei cu TVA si shipping inclus catre Romania (folosind codul TTDEE3S, special pentru cititorii LAB501), oferta care o au in acest moment prietenii de la TOMTOP care ne-au trimis de altfel si produsul la test.

 


Comentarii

Un comentariu la: Review – Creality Ender-3 S1

  1. Dor a scris pe:

    Mi-a plăcut acest articol, mai vreau :)

Lasa-ne un comentariu: