lab501.ro

Review – Apple AirPods + Baseus ACGS-A06 & Baseus ACGS-A07

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 3 May, 2018.

Specificatii

 

 Apple AirPods
TipWireless, Stereo
ConectivitateBluetooth 4.1 (Apple W1)
Autonomie5 ore auditie
2 ore conversatie
Microfonx 2
Senzori2 x Optic
Accelerometru
Greutate2 x 4g
Greutate carcasa38 g
Dimensiuni16.5 x 18.0 x 40.5 mm
Dimensiuni carcasa44.3 x 21.3 x 53.5 mm
Pret849 LEI

 

Vedeti voi, in Decembrie 2016, Apple lansau Airpods, un headset fara fir cu functii avansate, gandit atat pentru utilizatorii de iPhone 7, care nu mai era dotat cu un jack audio, cat si pentru utilizatorii altor device-uri Apple (iPad, MacBook, etc). Desigur, in momentul lansarii iPhone 7 cred ca am facut la fel de multe glume ca oricine despre lipsa jack-ului si dorinta producatorului american de a forta clientii intr-un ecosistem inchis, de accesorii proprietare. Problema este ca, nu cu mult timp dupa aceea, o serie intreaga de producatori Android au inceput sa urmeze reteta Apple si sa ofere cel putin un model fara jack.

De la HTC U11 si pana la Moto Z, de la Pixel 2 si pana la Xiaomi Mi 6, lista a ajuns sa contina si nume grele, de companii din topul vanzarilor, cum ar fi Huawei Mate 10 Pro sau Huawei P20Pro. Moment in care, trebuie sa recunoastem, fanilor Android nu prea ne-a picat bine acest lucru. Desigur, poti utiliza un headset USB Type-C, majoritatea acestor telefoane fiind livrate cu unul in pachet. Sau poti utiliza adaptorul USB Type-C -> jack inclus in pachetul acestora. Indiferent, pasul deja a fost facut si avem varfuri de gama de la companii uriase care se aliniaza incet, incet, trend-ului introdus de Apple… Prin urmare… imi incoltise in minte o idee… Oare cum se comporta Apple Airpods impreuna cu un device Android?

In fond, au fost printre primele headset-uri de acest gen de pe piata si nu discutam doar despre o pereche de casti bluetooth, ci despre un dispozitiv puternic, construit in jurul chipset-ului W1, care permite atat auditia muzicala si efectuarea convorbirilor, cat si controlul dispozitivului cu o simpla atingere. Totusi, chiar daca discutam despre functii avansate, pana la urma tot cu un dispozitiv care se conecteaza prin Bluetooth avem de-a face, asa ca de ce nu ar merge si pe Android?

Prin urmare, in articolul de fata vom privi Apple Airpods ca pe un headset Bluetooth ca oricare altul, pe care dorim sa il utilizam impreuna cu un smartphone Android. Pana la urma despre ce este vorba? Despre doua casti fara fir de 4g bucata, dotate cu microfon, senzor optic si accelerometru, care pot functiona atat impreuna, cat si separat. Dupa o singura incarcare putem sa le utilizam pentru ~5 ore de auditie muzicala, respectiv ~2 ore de conversatie, insa cutia de transport inclusa in pachet functioneaza ca alimentator si powerbank, astfel incat acestea se incarca in momentul in care le transportam in cutie.

Desigur, nu discutam despre un produs accesibil, castile avand un pret recomandat de ~849 Ron, prin urmare, in review-ul de astazi ne-am propus sa vedem cum se comporta si ce aduc in plus fata de un headset normal, pentru a-si justifica pretul.

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Apple AirPods + Baseus ACGS-A06 & Baseus ACGS-A07

Lasa-ne un comentariu: