lab501.ro

EaseUS Data Recovery Wizard – CONCURS

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, in 4 January, 2019.

Despre date

 
Inainte sa trecem mai departe, trebuie sa intelegem cateva concepte. Cand spunem date, ne gandim la imagini, documente, fisiere video sau parti ale unui program. Insa ce inseamna de fapt aceste date si cum sunt stocate ele? Pe scurt, pentru ca nu are rost sa intram prea mult in detalii, iar acest articol este dedicat utilizatorilor care cauta o metoda simpla de a recupera datele pierdute, chiar daca nu sunt experti in domeniu, procedeul prin care datele noastre sunt stocate si devin imagini sau documente este acelasi, indiferent de hardware-ul pe care il utilizam pentru stocare sau de sistemul de operare utilizat.

Hard disk-ul, memoria flash (stick, card, SSD), banda magnetica… toate sunt medii de stocare, echipate cu miliarde de switch-uri microscopice care pot retine doua pozitii – deschis sau inchis… 1 sau 0. Sistemul de fisiere este primul strat logic, care defineste modul in care sunt aranjatii bitii pe suport. Sistemul de operare acceseaza datele de pe mediul de stocare respectand un set de reguli, iar diversele programe pe care le instalam adauga noi seturi de reguli care definesc tipuri specifice de fisiere.

Practic, la baza avem de-a face cu un mediu mecanic sau electronic, pe care stocam informatia sub forma de impulsuri (1 sau 0), in grupuri de octeti. Un impuls (1 sau 0) este un bit. 8 biti alcatuiesc un byte, un milion de bytes alcatuiesc 1MB s.a.m.d. Structura sub care aceste date sunt organizate pe hard-disk sau pe memoria flash este data de sistemul de fisiere, iar modul in care acestea sunt accesate este definit de sistemul de operare si de aplicatii pe care le instalam ulterior.

Astfel, unitatea de stocare poate fi impartita in partitii, pe care sistemul de operare creeaza o structura de directoare si fisiere. Tipul de fisier (document, imagine, video) este definit de sistemul de operare si aplicatiile care lucreaza cu aceste fisiere. Insa indiferent de tipul de date pe care le stocam, acestea sunt bazate pe grupuri de 1 sau 0, care sunt interpretate de sistemul de operare sau de aplicatiile pe care le utilizam conform unor standarde si reguli.

De aceea, in momentul in care stergem un fisier acesta nu dispare pur si simplu de pe hard-disk – informatia legata de existenta acestuia dispare doar din interfata pe care o utilizam (manager de fisiere, aplicatie), insa datele din care acesta este alcatuit raman pe hard-disk pana cand le suprascriem cu alte fisiere. Practic, indiferent daca stergem un fisier sau formatam hard-disk-ul, noi nu resetam efectiv starea bit-ilor in care sunt stocate datele efectiv (1 sau 0), doar ii comunicam sistemului de operare ca respectivii biti sunt disponibili pentru a fi inscriptionati cu date noi.

In aceste conditii, chiar daca am sters unul sau mai multe fisiere, am formatat mediul de stocare, sau intampinam o defectiune software (sistem de fisiere corupt, partitie corupta, sistem de operare nefunctional), atata timp cat integritatea fizica a mediului de stocare nu a fost afectata si nu am scris alte date peste datele pe care dorim sa le recuperam, in cele mai multe cazuri recuperarea acestora se poate realiza destul de simplu cu un utilitar dedicat.

Desigur, exista si cazurile in care avem de-a face cu defectiuni fizice sau date suprascrise partial, insa recuperarea acestor date, daca mai poate fi realizata, este mai bine sa o lasam in sarcina unor companii care se ocupa cu acest lucru. Atentie, insa, in functie de cantitatea de date pe care o aveti de recuperat, respectiv de tipul defectiunii, preturile pot fi extrem de ridicate.

Din fericire aceste cazuri sunt mai rare, asa ca noi vom discuta astazi despre datele pierdute accidental (stergere, formatare) si modul in care acestea pot fi recuperate rapid si sigur cu un utilitar dedicat, pe numele sau EaseUS Data Recovery Wizard.

 

Comentarii

66 comentarii la: EaseUS Data Recovery Wizard – CONCURS

  1. Super articolul! Da, am avut nevoie. Suita EaseUS e una din preferatele mele de ani de zile pentru task-uri de acest gen, foarte foarte bune softurile lor.

  2. Andrei Tudor a scris pe:

    Salut. Nu cred ca este persoana pasionata sau nu de IT care sa nu fi avut nevoie de recuperarea datelor la un moment dat.
    Am avut nevoie de recuperarea datelor de pe un HDD formatat si am folosit Recuva.

  3. Ciprian a scris pe:

    Runtime GetDataBack

  4. Catalin Ignat a scris pe:

    Am folosit Recuva acum 4 ani pentru a recupera nişte imagini de pe un card de memorie.

  5. Catalin Mihai a scris pe:

    Am avut nevoie pentru recuperarea unor fotografii si am folosit Rescue Pro.

  6. Mihai Stefanca a scris pe:

    Am folosit mai multe programe free găsite pe internet, nu mai țin minte numele.

  7. Negurici Mihai a scris pe:

    Acum cativa ani mi-a decedat un card SD, am avut nevoie de recuperarea tuturor fotografiilor de la un eveniment care erau pe el.
    Din fericire am recuperat cam 90% din ele cu Image Rescue.

  8. Gabi medelet a scris pe:

    Super articol! As avea nevoie pentru recuperarea unor salvari de AC Origins

  9. Ghilasa Florin Adrian a scris pe:

    Salut!
    Am avut nevoie sa recuperez niste documente pentru facultate pe care le stersesem din neatentie. Am folosit Recuva.

  10. mihai gorie a scris pe:

    Inca nu am avut nevoie, dar nu se stie

  11. Silviu Stroe a scris pe:

    Am avut o partitie corupta pe Windows. Am reusit sa recuperez o parte din date cu EaseUs Data Recovery.

  12. Enache Florian a scris pe:

    Ultima data am recuperat date cu un succes de aproximativ 80% folosind Recuva.

  13. Militaru Ioan-Mihail a scris pe:

    Am facut Windowsul la o cunostinata. Dar aceasta nu mi-a spus ca in a doua partitie are poze (adunate pe parcursul a 7 ani), eu am formatat tot si n-am reusit sa recuperez datele… insa o sa incerc cu EaseUS.

  14. Jurcut Nicolae a scris pe:

    Inca un articol interesant.
    Din pacate HDD-urile se strica si prin urmare oricat de des fac un backup (nu chiar zilnic), tot timpul mai am nevoie sa fac si o recuperare de date. Deci o licienta ar fii binevenita.

  15. Oancea Vasile a scris pe:

    Eu am folosit Stellar Data Recovery Professional.

  16. Oancea Vasile a scris pe:

    Stellar Phoenix Windows Data Recovery Professional (numele mai exact) mi se pare super bun, iti recupereaza cu tot cu nume. Eu cred ca merita aruncata o privire si asupra lui.

  17. Claudiu a scris pe:

    Au crescut mult in ultimii ani
    Felicitari pt articol.

  18. Valentin Dan a scris pe:

    Am folosit mai multe, gen Recuva, EaseUS, PhotoRec etc., dar n-am dat gres niciodata cu TestDisk.

  19. Vasile Cirjan a scris pe:

    Am folosit RECUVA recent pentru a recupera niste poze de pe 2 stick-uri!

  20. State Alexandru a scris pe:

    Eu folosesc la munca EaseUS Partition Master si am folosit in trecut si varianta de la ei de backup&restore, mi se pare cel mai intuitiv/simplu soft de folosit pentru ce stie sa faca. Sunt altele mai puternice dar mai complicat de folosit.

  21. Iuoras Cristian a scris pe:

    Am folosit acum 4 ani recuva,in rest nu am avut nevoie.

  22. Bogdan a scris pe:

    EaseUS findca este primul care apare cand dai search pe google. Chiar daca e primul, isi face treaba cu brio.

  23. Bogdan Dan a scris pe:

    Am avut nevie de un soft pentru recuperarea datelor si am folosit EaseUS Data Recovery Wizard. Un utilitar foarte eficient

  24. EaseUS data recovery si EaseUS partition master sunt printre putinele utilitare care nu imi lipsesc niciodata din PC, mi-au salvat pielea si mie si catorva cunoscuti de multe ori.

  25. cerulliber a scris pe:

    am fost beta tester pe Windows 10 inainte de lansare.
    din greseala mi-am distrus partitia si am ajuns singura data in viata la backup
    am folosit EaseUS din cautarile google
    daca l-as folosi a II-a oara, as recupera datele pe alt hard.

  26. Zavatchi Bogdan a scris pe:

    Hai noroc si La multi ani lab501!

    Cei de la EASEU-us sunt bunicei, fiindca de fiecare data si-a facut treaba nu am avut motiv sa trec la alt brand, am folosit mai multe utilitare de la ei dar regula de baza pentru data recovery e sa nu rescrii pe hard zona unde incerci sa recuperezi altfel nimic nu mai recupereaza sau recupereaza corupt.

    Fain review-ul si placut faptul ca s-a dat liceenta gratis.

  27. Zavatchi Diana a scris pe:

    Buna seara!Cand s-a corupt hardul din vechiul laptop sotul meu mi-a recuperat aproape toate datele tot cu utilitator celor de la EaseUS.Am fost asa incantata ca nu am pierdut nimic important,muzica,pozele si documentele au fost recuperate in totalitate.

  28. Razvan Berindei a scris pe:

    Nu am avut nevoie pana acum de nicio recuperare de date, am avut grija. Dar cine stie pe viitor ce se poate intampla!

  29. Pascaru a scris pe:

    Am avut nevoie sa recuperez date de mai multe ori si am folosit cu succes
    Ease IS
    Recuva
    Stellar data

  30. Marius Farcas a scris pe:

    Nu imi aduc aminte sa fi avut nevoie sa imibrecuperez datele. La multi ani!

  31. Alexandru Patru a scris pe:

    Am folosit EaseUS demo – si mi se pare super puternic.

  32. Pera a scris pe:

    GetDataBack for NTFS.

  33. GAE SORIN a scris pe:

    Cu ani in urma am folosit GetDataBack pentru recuperarea datelor.

  34. TUCU MIHAIL a scris pe:

    Am avut nevoie sa recuperez date atat pentru mine cat si pentru prieteni. Am folosit 7-Data Recovery Suite, EaseUS Data Recovery Wizard si Recuva.

  35. Mugurel Raducanu a scris pe:

    La multi ani!
    Cele mai frumoase articole.
    Folosesc tot timpul programe de recuperare date. Este timpul sa testez si EaseUs.

  36. Constantin Bratu a scris pe:

    L-am folosit cu cativa ani in urma. Am recuperat ceva imagini de pe un SD.

  37. Mocanu Andrei a scris pe:

    Am folosit Easy Data Recovery.Recuperat 1 tb de date.

  38. Sorin Bianu a scris pe:

    Am folosit GetDataBack, Recuva iar pentru carduri de memorie un soft de la SanDisk care recupera orice fișier de pe stick sau card. Îmi vedea fotografii făcute în urmă cu 5-6 cu toate că stick ul a fost scris complet de multe ori.

  39. Tudor Daniel a scris pe:

    Am folosit programul pentru partitionarea hdd-ului. Intradevar, cel free e limitat.

  40. Dragos Bacioiu a scris pe:

    Am fost nevoit de mai multe ori sa folosesc utilitare pentru recuperarea datelor de pe HDD, card SD si chiar si de pe telefon. Ca si utilitare am folosit:
    – Recuva;
    – GetData Recover My File;
    – Wondershare Data Recovery;
    – Easy Recovery;
    – EASEUS Data Recovery;
    – Data Recovery;

    Nu intotdeauna am reusit sa-mi recuperez datele.

  41. Mincu Catalin a scris pe:

    Am folosit GetDataBack, si-a facut bine treaba.

  42. Un program care te salveaza cand dai de greu !

  43. Bustiuc Catalin Gabriel a scris pe:

    Am folosit pt recuperarea unor fotografii Recuva. Si-a facut treaba destul de bine

  44. TARCAU DRAGOS a scris pe:

    Am folosit RECUVA ! Bunicel dar cam limitat. La un moment dat am avut acces la EaseUS Data Recovery si am fost multumit

  45. Vlad a scris pe:

    Buna seara si La Multi Ani !
    Am avut nevoie de recuperare de date si acele cazuri am folosit Recuva,Wondershare Data Recovery si Easeus cu success .

  46. Andrei Paun a scris pe:

    Tin minte ca in acel moment reinstalasem Windows-ul si nu imi salvasem un intreg folder cu scanuri si poze, asadar am fost nevoit sa caut un software de recuperare. Am cautat aproximativ 3 ore pana la descoperirea unui soft care sa functioneze free.

  47. Bordei Robert-Ciprian a scris pe:

    Da. Am folosit UndeleteOnClick.

  48. Edwin Petrut Aldea Udrescu a scris pe:

    Eu am folosit si folosesc Recuva. E destul de OK.

  49. Stefan Gavrila a scris pe:

    Am utilizat Recuva pentru recuperare date…bunicel software dar nu am recuperat chiar tot…HDD-il dadea semne de oboseala si in cele din urma, dupa ce a scos tot felul de zgomote a cedat…

  50. Isabelle A. Marie a scris pe:

    Am utilizat Panda Recovery pt. recuperare date HDD.

  51. Marius Marcu a scris pe:

    La Multi Ani si felicitari pentru articol!

    Din pacate, am fost nevoit sa apelez de cateva ori la aplicatii software de recuperare de date, cel mai recent acum un an pe un SSD, cand am folosit EaseUS Wise Data Recovery (free trial) in momentul in care am pierdut salvarea la Dark Souls III (joc ce salveaza pe partitia sistem si nu suporta Steam Cloud), salvare pierduta dupa ce am formatat partitia pentru reinstalarea sistemului de operare. Operatiunea de recuperare a decurs fara succes, fisierele fiind suprascrise in urma reinstalarii de OS.

  52. Ionut a scris pe:

    Da, am avut. Mai demult cand nu eram atent si faceam multe greseli (schimbare setari registrii, stergeri fisiere importante pentru a salva spatiu, etc.) Am folosit Recuva, de acest soft am auzit de putin timp.

  53. Dan Andrei a scris pe:

    Am folosit Runtime GetDataBack pentru a ajuta un prieten.

  54. Vlad Miron a scris pe:

    Am folosit versiunea trial si a fost utila.

  55. Zamfir Mihai Florin a scris pe:

    Am fost nevoit să folosesc EaseUs si Recuva.

  56. Fron Romica a scris pe:

    Am avut mare nevoie de recuperare de date de pe un hdd si am incercat cu Runtime GetDataBack .

  57. Lucian Ploesteanu a scris pe:

    Interesting

  58. Cristian Macovei a scris pe:

    Salutare. Am avut de multe ori nevoie sa recuperez date, in special fotografii. Un astfel de program e util sa fie instalat mai tot timpul. Cel mai des am folosit GetData-RecoverMyFiles. Am folosit si EaseUs once or twice.

  59. Constantin Petcu a scris pe:

    Am folosit Recuva si GetDataBack pentru recuperat imaginile de pe un Compact Flash. In afara de una singura am recuperat tot.

  60. Bogdan Mihai Mitrea a scris pe:

    Multumim lab501 pentru aceasta oportunitate.
    Ce să spun, în ultima vreme am tot avut nevoie de aplicații pentru recuperarea datelor de pe suporturi de disk cu probleme.
    Aș fi foarte încântat să câștig o asemenea aplicație.
    Succes tuturor.

  61. Baicus Andrei a scris pe:

    Am avut nevoie sa recuperez niste date de pe pc-ul vechi, am folosit Recuva dar dupa putin timp am renuntat. Aceasta licenta o sa-mi fie de folos pe viitor.

  62. Cornel a scris pe:

    Pentru recuperarea datelor am folosit la un moment dat MiniTool Recovery Data

  63. Popa Ciprian a scris pe:

    Sună clișeic, dar ei bine, da, chiar EasyUs folosii când avui nevoie să recuperez niște date de pe un hdd extern, țin minte doar că a durat foarte mult să scaneze, dar ce recuperai fu ok:)

  64. Alin G. Vasiliu a scris pe:

    Am inceput cu Norton Undelete/Unerase si am ajuns la Recuva, pe care l-am folosit de cateva ori cu succes in ultimi ani.

  65. Martin a scris pe:

    Nu am avut nevoie pana acum de nicio recuperare de date

  66. MS Gabriel a scris pe:

    Am pierdut aproximativ 6GB de date(poze, muz, documente, etc) dintr-un fisier care il aveam pe desktop. Nu stiu exact de ce.

    Am incercat sa recuperez datele cu EaseUS DRW, Recuva. Din pacate pt ca a trecut ceva timp pana mi-am dat seama ca au disparut fisierele, acestea au fost recuperate partial iar multe dintre ele au ramas corupte dar totusi am recuperat putin. Probabil daca foloseam imediat dupa ce au fost sterse era mult mai ok.

Lasa-ne un comentariu: