lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Boracay 2023 – OnePlus 11 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, in 12 July, 2023.

Ce activitati facem si noi?

 

Ca in orice vacanta, tot omul se gandeste ce ar vrea sa faca si mai ales, cat il tine buzunarul. Serviciile ce includ activitati pe insula si in jurul insulei sunt destul de multe, majoritatea destul de accesibile pentru buzunarul unui roman care si-a tinut bine punguta inca din timpul anului. Daca iei in vedere si faptul ca odata in viata probabil ajungi aici, atunci te prinde curajul si pentru activitati mai extreme si preferi sa dai cativa lei in plus pentru a extrage cat mai mult din experinta in sine, dar si din experienta cu oamenii pe care-i vei intalni acolo.

Asadar, varietate exista pe insula, trebuie doar sa decizi ce vrei sa faci, cand, cu cine si cat esti dispus sa dai. Incepand de la explorarea punctelor de atractie ale insulei, pana la o plimbare cu elicopterul de 20min deasupra Boracay-ului sau plimbari private cu iahtul, pana la masaje, mani-pedi sau sarituri de pe stanci.

Pentru copii, jucatul pe plaja si facutul de castele de nisip este o activitate in sine, iar daca ii mai duci si la o tantica sa le impleteasca parul, sa le faca un tatuaj cu henna sau ii dai in roata, cred ca ii culci destul de multumiti si cu energia consumata. Am vazut foarte multe cupluri cu copii, incepand de la prunci de cateva luni la cei mai marisori. Practic, toti copii erau pana in varsta in care sa aiba pe fata mutra aia care-ti da de inteles ca au fost carati de parinti.

Ca parte de activitati gratuite, am facut numeroase plimbari pe Bulabog Beach dar si pe White Beach, din simplu motiv ca ne-au placut cel mai mult si era cel mai usor de ajuns pe ele. Localurile si magazinele erau aproape, iar politia era prezenta mai peste tot. Si prindeam si Happy Hour la bere si cocktail-uri dupa ce eram destul de extenuati si depaseam bariera celor 10.000 pasi regulamentari. Partea de snorkeling se poate face mai peste tot, insa depinde de valuri si de cat de limpede este apa, sa vezi si tu niste pesti tropicali. Din ce am inteles, partile cele mai bune unde sa faci asta si sunt pline de fiinte acvatice, le gasesti in principiu in capetele plajelor sau pe langa Willy’s Rock. Un amic ne-a recomandat sa inotam printre barcile stationate aproape de Lambros Point, dar curentul era destul de puternic si am hotarat sa ne pastram pentru medii mai controlate, cum sunt cele din cadrul tururilor. Cu siguranta sunt si locuri mai ferite de curenti, dar nu ne-am concentrat pe asta.

Lambros Point este o zona foarte faina de vizitat incepand cu ora 16:00, astfel incat sa ai timp sa te plimbi pe marginea plajei, sa mergi apoi pe drumul abrupt si stancos in timp ce valurile lovesc cu putere stancile pe care calci si sa ajungi spre White Beach. Drumul in sine este absolut spectaculos, vei face multe poze si probabil te vei si intoarce ca sa-l mai faci odata, pentru ca ti-au mai venit idei de timelapse sau reel-uri. Insa, indiferent ce faci, trebuie sa fii la apus la barul de pe Dinibeach de dupa Lambros Point, ori pe plaja din fata barului pentru unul din cele mai spectaculoase apusuri din viata ta. Cu putin noroc vei nimeri ziua potrivita, fara nori sau ploaie.

Tot pe plaja gaseai: domni de la care puteai inchiria un paddleboard si vasli in virtutea inertiei apei, fotografi care-si foloseau magia pentru a te surprinde pe plaja langa placi de surf ori pentru a te imortaliza intr-o barca transparenta. Daca esti undeva intre stadiul de vegetat si felina temperat-exploratoare, poti sa inveti cum sa stai pe placa de surf si apoi sa-ti exersezi skill-ul deprins cu un instructor. Sau, daca ti-e dor de Costinesti-ul anilor ’90, merge si o plimbare cu banana. Sau poate simti ca asta e momentul in care sa explorezi putin din plaja incalecand, la propriu, pe o sa. Exista si optiunea de a fi plimbat cu barca si remorcat fix in zonele cheie din jurul insulei si asa simti ca ai ce e mai bun din cele doua lumi.

Felinele ceva mai exploratoare si amatoare de senzatii tari pot alege un jet ski, kite boarding, wind surfing ori scufundari cu casca sau pe uscat, plimbari cu ATV-ul sau cu un buggy. Personal, nu am bifat nici unele din aceste activitati, in schimb ne-am multumit cu scufundari si inotat in caverne – e si asta sport extrem, pentru ca acolo mai dai si de serpi veninosi, noi dand de unul spre a doua caverna. Tot din motive de siguranta, nu am vizitat Pestera Liliecilor – este foarte veche si este ca un fel de maternitate a liliecilor. Sunt impresionanti prin dimensiunile marite ale aripilor, iar la apus ii vezi cum isi iau zborul spre White Beach. Chiar si in timpul zilei ii poti vedea dand din aripi in copacii din jur. Din cate stiu, trebuie sa inchiriezi un caiac ca sa ajungi pana la pestera.

Daca esti interesat sa afli mai multe despre cultura locala, poti alege un tur la 30min de Boracay, intr-un sat din Caticlan, unde aveti un muzeu viu in sensul ca este interactiv si vezi metodele traditionale de agricultura puse in practica, mestesuguri traditionale, prepararea felurilor de mancare, toate acompaniate de cantece traditionale. Practic vezi o parte din trecut, adus in prezent.
 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: