lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Boracay 2023 – OnePlus 11 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, in 12 July, 2023.

Introducere

 
Dupa cum bine stiti, la inceputul lunii Iunie a avut loc cea mai importanta expozitie de profil IT din lume, binecunoscutul Computex. Desi drumul pana acolo este destul de lung, ei bine, odata ce ajungi in partea aceea a Asiei numeroase regiuni, culturi si traditii iti devin accesibile. Fie ca alegi sa explorezi o tara din apropiere si alegi de aici o legatura cu avionul sau pur si simplu vrei sa te aventurezi mai mult in profunzimea Taiwan-ului cu trenul, cert este ca rareori poti alege ceva gresit atat timp cat esti pregatit si deschis la experiente noi.

Analizand conditiile meteo din tarile din zona in perioda Mai – Iunie, conditiile de calatorie, drumul pana acolo, dar si activitatile pe care le poti face, am ales in cele din urma sa petrecem doua saptamani in Boracay, o insula micuta din Filipine. Aceasta insulita tropicala din inima Filipinelor, de aproximativ 7km lungime si 700m-800m latime (in cel mai ingust punct), s-a pliat pe stilul nostru de a calatori, unde vremea este buna si suportabila pentru noi in perioada respectiva, cu mancare pe care stomacul o poate digera, oferind totodata proportia potrivita de relaxare si aventura.

Avand in vedere dimensiunile modeste ale insulei Boracay, aceasta nu are un aeroport propriu. Insula mai mare (Panay) care deserveste Boracay-ul atat ca aprovizionare, cat si cu turisti, este situatala aproximativ 10 minute cu feribotul si are 2 aeroporturi pe care poti ateriza: Caticlan (MPH) si Kalibo (KLO). Diferenta consta in timpul in care ajungi efectiv in Boracay, respectiv 35 – 45 min Caticlan-Boracay in timp ce din Kalibo drumul va fi cu cel putin 1h40min mai lung. Noi am ales Caticlan.

In ultima instanta, simt nevoia sa subliniez importanta conditiilor de calatorie in Filipine, si mai apoi in Boracay – mai intai trebuie sa ti se permita accesul in tara, iar apoi trebuie sa indeplinesti conditiile pentru a avea acces pe insula. Pe langa valabilitatea pasaportului, este nevoie de dovada vaccinarii impotriva Covid-19 sau dovada oficiala a unui test anti-Covid (RT-PCR or RAT) efectuat cu 24 ore inainte de plecare, declaratia electronica de calatorie si dovada zborului de intors. In ceea ce priveste accesul in Boracay, aveti nevoie de dovada locatiei in care veti fi cazati. Cazarea trebuie sa fie certificata DOT, este obligatoriu. Prin aceasta masura, ei se asigura ca isi mentin ordinea in interiorul insulei si impiedica un stil prea boem de calatorie, spre exemplu cum se practica in alte locuri si vezi turisti dormind pe plaja.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: