lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Boracay 2023 – OnePlus 11 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, in 12 July, 2023.

Tehnica

 
Avand in vedere ca excursia noastra s-a intins putin peste 30 de zile, acoperind doua tari, iar in Taiwan am avut si evenimente oficiale la care am participat, bagajul nostru a fost suficient de concupiscent, astfel incat am avut fiecare cate un ghiozdan si o valiza mare de 20kg-30kg.

Pentru ca planuim deja inca o calatorie tot in Boracay si trecand deja prin experienta initierii intr-o insula tropicala cu un port micut si ingust, plin de oameni, bagaje si materii prime de aprovizionare, bagajele noastre vor contine data viitoare doar un numar restrans de articolele de imbracaminte (sunt spalatorii suficiente acolo) si elemente tehnice, pentru a ne putea desfasura activitatea in continuare, cu voie buna si fara impedimente.

Asadar, in materie de tehnologie am avut laptop-ul personal, un power bank (pentru aeroporturi mai mult), doua adaptoare de priza si un singur eSIM (37$) de la Airalo, pe care l-am folosit cu succes pe durata celor 2 saptamani petrecute acolo. Desigur, vedeta acestui articol este smartphone-ul OnePlus 11 5G, pe care l-am folosit pentru a surprinde toate fotografiile din acest articol, cu exceptia celor de la scufundari, dar si pentru a gazdui eSIM-ul nostru de Filipine. Astfel, in momentul in care am intampinat dificultati cu Wi-Fi-ul resortului, intr-o conferinta, m-am folosit cu brio de internetul de pe eSIM, care functioneaza chiar si ca HotSpot pentru alte dispozitive. Simplu de achizitionat, simplu de folosit – alegi tara, il instalezi folosind codul QR primit pe mail, inchizi telefonul / mod avion, ai aterizat, ai pornit telefonul si esti din nou conectat la lume.

Ca aplicatii am folosit Google Maps pentru orientare in spatiu si identificarea rapida a celor mai apropiate bancomate, restaurante de calitate, respectiv aplicatia Currency pentru a face conversia rapida, in mod offline, intre RON, EUR, TWD (dolar taiwanez) si PHP (peso filipinez). Uber sau alte aplicatii de genul nu-si aveau rostul si nici nu functionau in Boracay, distantele fiind destul de mici pe insula, unde puteai oricand sa iei un e-trike (un fel de tuk tuk electric) direct din strada.

Pentru referinte si rezervari am folosit TripAdvisor, GetYourGuide si Booking. Booking l-am folosit pentru a compara si gasi o cazare pe gustul nostru care ofera intimitate, liniste, mic dejun si facilitati de a petrece timpul atunci cand pur si simplu nu ai chef sa te plimbi prin caldura. Astfel ne-am putut bucura de o baie, am stat la soare pe sezlong, am jucat un biliard si am incercat sa citim si o carte (poze cu cazarea sunt mai jos). Desi cazarea oferea si activitati pe insula, noi am preferat sa ne facem propria documentare, iar pentru asta am folosit TripAdvisor / GetYourGuide si nu am fost dezamagiti.

Rezervarea transferului de la aeroport la feribot, feribot – cazare si inapoi am facut-o de acasa si i-am ales pe ei. Merita din plin sa apelati la o firma dedicata in acest scop, acestia ocupandu-se inclusiv de completarea documentelor la feribot si achizitionarea biletelor. De cand am iesit din aeroport si pana am ajuns la cazare nu am stat mai mult de 1 min pe loc.

Pentru referinte in ceea ce priveste “cel mai bun masaj”, pentru “fine dining”, pentru “cel mai bun bar cu muzica live” sau unde “vezi cei mai multi pesti”, ne-au fost de mare ajutor prietenii din Asia care viziteaza destul de des insula dar si pentru asta am avut nevoie de telefon si de eSIM. Pentru cei care au nevoie de aceste informatii, vom incerca sa le furnizam in acest articol pe cat posibil.

Pentru rezervarea zborurilor am folosit direct site-urie companiilor aviatice, in speta Turkish Airline pentru Bucuresti – Taipei si Royal Air Philippines pentru Taipei – Caticlan.

Pentru plati am folosit in special Revolut, Mastercard si VISA desi aceasta din urma a dat de multe ori rateuri pe POS-urile din Asia. In schimb, la ATM-uri nu am avut nici o problema cu cardurile noastre din tara, am scos bani periodic pentru ca nu in toate localurile se poate plati cu cardul. Desi erau mai multe bancomate pe insula, nu toate functionau atunci cand aveai nevoie. Asadar, noi am avut bancomatul nostru, care desi percepea o taxa de 25 lei pe extragere, a fost functional pe intrega durata a sederii noastre acolo. Banii fizici sunt de neinlocuit – ii folosesti de la achitarea masinutei electrice sau pe plaja pentru o nuca de cocos pana la achitarea masajului, la spalatorie sau pentru nota de plata intr-un local daca se intampla sa le cada internetul.

In materie de haine tehnice, noi am pus accent pe partea de protectie UV, soarele fiind puternic de dimineata pana in jur de 16:00. Asadar, o palarie UV, 2-3 bluze chiar si cu maneca lunga si poate o pereche de pantaloni UV ar fi bine de avut. Crema de protectie solara si lotiunile de dat dupa plaja nu trebuie sa lipseasca si ar fi bine sa le luati din Romania, deoarece in magazinele de acolo nu exista o variatie foarte mare de brand-uri si sunt destul de scumpe.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: