lab501.ro

Samsung Galaxy Note 8 GT-5110 – Review

Scris de: , in categoria: Tablete, in 18 June, 2013.

Samsung Galaxy Note 8

 

In urma cu aproximativ 8 luni, in noiembrie 2012, am discutat despre iPad mini, o tableta de 8″ prezentata de Apple chiar in aceeasi luna. La o distanta de cateva luni, in februarie 2012, Samsung anunta in cadrul targului Mobile World Congress noua sa tableta de 8″ din gama Galaxy Note. Din aprilie aceasta tableta a putut fi gasita si in magazine, insa, in Romania abia acum si-a facut prezenta.

Poate va intrebati daca Samsung si-a rebranduit gama de tablete din Galaxy Tab in Galaxy Note, incercand sa capitalizeze pe baza brandului puternic construit de smartphone-urile Note? Exact acelasi lucru m-am intrebat si eu, cealalta explicatie fiind prea putin plauzibila dupa logica mea, adica prezenta celor doua game de tablete, Galaxy Tab si Galaxy Note, in acelasi timp pe piata. Totusi, exact acest lucru se intampla in prezent.

Unul dintre dezavantajele inundarii pietei cu produse similare, pe langa confuzia provocata clientilor este si diluarea brandurilor. Sa facem un scurt inventar al tabletelor Samsung si ale brandurilor existente in acest moment pe piata: in primul rand, avem gama traditionala de tablete Samsung Galaxy Tab cu modele de 7″, 8″ si 10.1″; in al doilea rand avem noua gama de tableta Samsung Galaxy Note cu modele de 8″ si 10.1″; iar in al treilea rand avem Samsung Google Nexus tot de 10″.

Atunci cand iti faci singur concurenta prin produsele lansate e un moment similar cu cel in care te-ai faulta singur intr-un meci de fotbal. Nu spun ca produsele lansate sau brandurile existente sunt identice, insa, daca ii oferi unui client doua produse bune din care sa aleaga cu diferente clare intre ele, va alege unul, insa in momentul in care ii oferi 50 de produse cu diferente minore, va pleca acasa pentru a se mai gandi.

Revenind totusi la review-ul nostru, mentionez ca principala diferenta dintre gama de tablete Galaxy Tab si Galaxy Note este data de dotarea celor din urma cu stylusul S Pen si cu performante superioare tabletelor din gama Tab. Evident si pretul este mai mare in acest caz.

Samsung-Galaxy-Note-8 (7 of 27)

Comentarii

3 comentarii la: Samsung Galaxy Note 8 GT-5110 – Review

  1. S-a strecurat o mica greseala.La testele de performante, in Geek Bench mai exact, scrie ca Nexus 10 foloseste Exynos 5 quad.E varianta Dual ;)

  2. George Post author a scris pe:

    Ai dreptate, am corectat, merci.

  3. cristinaa a scris pe:

    M-am angajat acum doua luni <3 Bineinteles ca pe primul salariu mi-am luat ceva ca sa tin minte, ca tot omu' :).. si m-am gandit sa-mi cumpar ceva bun, care sa stiu ca merita banutii'mi-am luat tableta asta de la Samsung care m-a cucerit mai ceva ca un baiat pe care il plac la primA intalnire :)))) este atat de usor de folosit, bateria rezista mult, tot am stat si pe aplicatii si pe mail..si nu a clipait ca ar trebui incarcata :D. varul meu are o tableta de la Nexuss dar parca nu stiu, nu mi se pare ca s-ar compara ecranele sunt diferite, memoria camerei la fel, m-am tot uitat la functii si performanta si Samsung imi iese invingator :)))) acum na'fiecare cu gustul lui, dar parca nici alae mele nu-s asa rele, nu ;?

Lasa-ne un comentariu: