lab501.ro

MWC 2014 – ASUS Zenfone si Padfone Mini

Scris de: , in categoria: Stiri, in 2 March, 2014.

In cadrul standului ASUS din cadrul MWC 2014 nu am putut vedea nimic nou, produsele aratate fiind deja prezentate la inceputul anului in cadrul targului CES. Partea buna este ca taiwanezii de la ASUS au realizat faptul ca atunci cand esti in postura de folower, trebuie sa intri pe piata cu preturi competitive si specificatii tehnice potrivite segmentului adresat. Asadar, se pare ca au invatat ceva din semi-esecurile numite Padfone, Padfone 2 si Padfone Infinity.

Profitand de parteneriatul cu Intel din zona de hardware, ASUS lanseaza o noua familie de smartphone-uri numite Zenfone. Aceasta va fi compusa din 3 modele, denumite simplu dupa diagonala ecranelor, toate fiind bazate pe chipset-uri Intel Atom Z25XX si echipate cu sistem de operare Android 4.3 (un update la Android 4.4 KitKat fiind anuntat in viitor). Telefoanele sunt dedicate segmentului mainstream, caracteristica principala care atrage atentia asupra lor fiind politica agresiva de pret (mezinul familiei – Zenfone 4″ – isi propune sa atinga un pret de 99$ pentru achizitia fara abonament). Mai mult, toate terminalele au suport dual SIM si o interfata customizata denumita ZenUI menita a usura experienta utilizatorului.

_MG_6780

_MG_6784

_MG_6787

_MG_6790

Din noua serie de produse face parte si Padfone Mini, care in sfarsit asculta dorinta utilizatorilor si inglobeaza un telefon cu ecran IPS de 4″ ce poate fi convertit intr-o tableta cu ecran IPS de 7″. Pe langa ecranul care acum este IPS si restul configuratiei hardware este mai buna decat in cazul Zenfone 4″, Padfone Mini fiind motorizat de un Intel Atom Z2560 ruland la 1.6GHz. Din fericire am scapat si de pretul indecent al versiunilor anterioare de Padfone, noua varianta Mini fiind preconizata sa apara pe piata la un pret de ~250$. Ei… asa mai merge! Mai ramane sa vedem cand, daca si la ce preturi ajung aceste jucarii si la noi in tara.

_MG_6777

_MG_6767

_MG_6771

_MG_6772

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: