lab501.ro

CeBIT 2013: Noutati de la Genius

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 March, 2013.

Genius, producatorul de periferice, a venit la editia din 2013 a CeBIT-ului cu o serie de noutati. Pentru inceput, compania taiwaneza propune un set intreg de accesorii pentru gaming. Daca mouse-ul si tastatura au putut fi vazute si in cadrul CES, castile apar pentru prima data in public in cadrul CeBIT-ului. Capul de afis in ceea ce le priveste il reprezinta microfonul detasabil, pentru momentele in care vrei sa fii sigur ca nu te aude nimeni cum iti certi coechipierii la Counter Strike pre um si led-urile care ilumineaza in ritmul muzicii.

_DSC2025

_DSC2034

_DSC2031

Genius a expus si doua noi sisteme audio. Nu stim daca vor reusi sa ofere cea mai buna auditie, insa solutiile propuse de inginerii taiwanezi se remarca prin aparitia unor tehnologii neobisnuite. Sistemul de lemn din pozele de mai jos imbina materialele clasice cu un media player integrat care poate reda varii formate de pe carduri SD, microSD sau de pe stick-uri USB.

Al doilea, mai mic in dimensiuni, se remarca prin utilizarea unui singur conector USB atat pentru alimentare cat si pentru transferul semnalului audio. Conform producatorului, sistemul 2.1 are o putere RMS de 6W atunci cand sistemul este alimentat de la un port USB 2.0 dar creste pana la 9W atunci cand e folosit un port USB 3.0.

_DSC2037

_DSC2040

_DSC2039

_DSC2038

Genius prezinta si cateva prototipuri la care inca se mai lucreaza si trebuie sa spun ca ideile din spatele lor sunt destul de traznite, dar ma pot gandi la cateva situatii in care ar deveni utile. Primul este un mouse cu camera foto integrata despre care producatorul spune ca ar putea fi folosita la scanarea documentelor. Al doilea model de mouse incorporeaza doua difuzoare stereo, asemanator tastaturii din pozele de mai jos.

In cele din urma, a fost prezentata si o serie de acumulatori portabili construiti cu o noua tehnologie. Aceasta permite realizarea unor acumulatori de Li-Ion foarte subtiri, care nu prezinta niciun pericol de vatamare atunci cand sunt distrusi (loviti, rupti, etc.). Ei bine, eu chiar m-as bucura sa stiu ca nu imi va exploda acumulatorul din buzunar.

_DSC2041

_DSC2048

_DSC2047

_DSC2046

_DSC2045

_DSC2044

_DSC2043

_DSC2042

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: