lab501.ro

Review – Creative Sound BlasterX G5

Scris de: , in categoria: Gadget, in 12 April, 2017.

Concluzii

 

Creative Sound BlasterX G5 nu este un produs accesibil, fiind disponibil in magazine pentru ~ 700 lei, Cu toate acestea, G5 ne-a demonstrat ca este mai mult decat o placa de sunet externa. Intrarile si iesirile multiple precum si DSP-ul puternic il transforma intr-un mixer usor de folosit, in timp ce soundstage-ul generos si Scout Mode il pot transforma intr-un accesoriu nelipsit din artileria unui gamer. Cochetez cu lumea DAC-urilor de ceva timp si va pot spune ca pretul este mic pentru ce tehnologie au inghesuit Creative in Sound BlasterX G5. Singurul concurent aflat la un pret similar dar fara facilitati de mixer sau DSP si cu un amplificator de casti mai slab este FiiO E17K Alpen 2. ADC-ul performant precum si faptul ca poate aduce sunet Hi-Fi pe PS4 sau XBox este un alt atu, umbrit doar de imposibilitatea de a decoda Dolby Digital cat este conectat la acestea (putin importanta pentru mine).

In testele mele a sunat foarte bine ca placa de sunet externa cuplata la un amplificator si boxe, calificativul urcand la excelent in filme si jocuri pe casti. Muzica pe castile mele HyperX Cloud Revolver a sunat bine pe piese acustice si vocale, pe restul genurilor nu am fost convins de mediile-inalte impinse prea in fata. Software-ul celor de la Creative impreuna cu suportul hardware dat de DSP-ul SB-Axx1 fac din G5 o unealta foarte puternica, practic orice efect fiind posibil. Nu cred in slogane de marketing, dar Sound BlasterX G5 chiar este o unealta puternica pentru gameri, precum si pentru cei ce lucreaza la nivel de amator cu mai multe fluxuri audio. Un mixer cu un DSP si un software atat de puternic v-ar fi costat de cateva ori mai mult, asadar G5 mi se pare un best-buy prin comparatie.

Creative Sound BlasterX G5 nu este o placa de sunet externa pentru audiofili, pentru asta puteti gasi alte alternative pe piata, dar vine cu un amplificator de casti foarte bun, un ADC de top precum si cu un DSP proprietar foarte puternic. Iar pretul din Romania nu e mare deloc, fiind chiar sub cel de 149.99$ recomandat de catre producator. Good job, Creative!
 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: