lab501.ro

Review – Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 22 September, 2021.

Flip

 
Evident, nu forma sa desfasurata atrage atentia, ci modul in care Samsung Galaxy Z Flip3 5G se pliaza, pentru a fi transportat in buzunar. Asa cum spuneam, in cazul de fata avem de-a face cu un smartphone care are dimensiuni reduse in momentul in care este pliat, putand fi transportat fara probleme in buzunar sau intr-o poseta. De altfel, cu greu pot sa imi scot din minte asocierea dintre acest format si faptul ca poate incapea cu usurinta intr-un clutch – poate si pentru ca forma si modul in care se desface imi aduc aminte de o pudriera.

Pentru mine, de exemplu, formatul redus a reprezentat un avantaj, eu purtandu-l in cea mai mare parte din timp in borseta, alaturi de Note 20 si o sticluta de spirt – deh, vacanta in vremuri de Covid. Cert este ca acest format are atat o serie de dezavantaje, cum ar fi denivelarea de la mijlocul display-ului, acumulatorul de capacitate redusa si senzorii ceva mai mici ai camerei, dar si o serie de avantaje.

In primul rand, Samsung Galaxy Z Flip3 5G poate fi utilizat fara probleme si in momentul in care nu este extins de tot. Asta inseamna ca daca dorim sa il lasam in forma de L, la 90 de grade, telefonul si camerele vor functiona fara probleme, ceea ce inseamna ca avem practic un mini trepied incorporat in telefon. Indiferent daca doresti sa filmezi ceva utilizand camera principala, sau sa il folosesti in aceasta pozitie pentru o video-conferinta utilizand camera secundara, faptul ca telefonul functioneaza la fel indiferent de gradul de flexare al display-ului ofera posibilitati noi fata de un smartphone clasic.

De asemenea, display-ul secundar este foarte util in practica, in primul rand pentru ca avem acces la notificari fara sa fie necesara desfasurarea telefonului si in al doilea rand pentru ca putem controla, de exemplu, media-player-ul, cu telefonul pliat.

Nu in ultimul rand, dimensiunea redusa reprezinta un avantaj, precum si faptul ca telefonul va fi transportat cea mai mare parte din timp pliat. Practic, este mult mai greu sa spargi ecranul in acest mod, ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta un avantaj in cazul unui smartphone high-end. Desigur, ramane de vazut cat timp ramane functional display-ul pliabil, insa cei de la Samsung ofera garantie pentru aceasta componenta, deci nu mi-as face griji prea mari pentru o utilizare standard de 2 ani de zile.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: