lab501.ro

Review – Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 22 September, 2021.

Concluzii

 
Asa cum spuneam, de cele mai multe ori redactarea concluziilor in cazul unui flagship este destul de simpla, producatorii incercand sa ofere in gama de varf cele mai noi tehnologii pe care le au la dispozitie la momentul respectiv. Nu acelasi lucru poate fi spus insa si despre smartphone-urile de nisa, care se remarca prin ceva anume, deoarece aici exista o serie de limitari. De exemplu, smartphone-urile de gaming ofera sisteme de racire impresionante si display-uri produse special pentru asa ceva, insa discutam despre smartphone-uri de mari dimensiuni, care lasa de cele mai multe ori de dorit la capitolul camera.

In cazul smartphone-urilor pliabile, apar o serie de limitari impuse de format si de modul in care smartphone-ul rabateaza. Astfel, daca in cazul telefoanelor care se pliaza in jurul axei verticale avem in general mai mult spatiu in carcasa, in cazul lui Samsung Galaxy Z Flip3 5G lucrurile stau exact invers, fiind vorba despre un telefon foarte subtire, care integreaza un mecanism de pliere in zona mediana a telefonului.

Asta inseamna ca avem la dispozitie un spatiu redus pentru camere si acumulator, drept urmare Samsung Galaxy Z Flip3 5G utilizeaza doua camere principale cu senzori de dimensiuni mici, respectiv un acumulator cu o capacitate modesta. Iar acest lucru se vede in practica, atat la capitolul camera, cat si la capitolul autonomie.

Nu ma intelegeti gresit, Samsung Galaxy Z Flip3 5G produce imagini de buna calitate, dar in general telefoanele care costa peste 5000 RON ofera performante superioare la acest capitol. Acelasi lucru este valabil si daca discutam despre autonomie – aceasta este suficienta pentru o utilizare zilnica ponderata, dar majoritatea varfurilor de gama din acest segment de pret ofera performante superioare.

Exista totusi si capitole unde Samsung nu au facut nici un fel de compromis si ma refer, desigur, la chipset, Samsung Galaxy Z Flip3 5G fiind echipat cu excelentul Snapdragon 888, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu un high-end de top, care se misca si se simte impecabil, indiferent de aplicatie, iar display-ul Foldable Dynamic AMOLED 2X, cu o rata de refresh de 120Hz, contribuie din plin la aceasta senzatie.

Totusi, principalul punct de atractie in cazul lui Samsung Galaxy Z Flip3 5G ramane formatul si trebuie sa recunosc ca acesta a reusit sa ma cucereasca, desi la prima vedere nu m-a atras deloc ideea unui telefon care se pliaza pe axa orizontala. In primele doua zile am avut impresia ca am de-a face cu o jucarie inutila, care incearca sa atraga printr-un artificiu iesit din comun, dar care nu ofera avantaje semnificative in practica.

Si totusi, dupa ce am utilizat telefonul zilnic timp de doua saptamani, pot spune ca m-am obisnuit complet cu acest format, ba chiar am inceput sa vad clar avantajele sale, motiv pentru care sunt convins ca exista o categorie de utilizatori pentru care Samsung Galaxy Z Flip3 5G ofera ceva ce alte smartphone-uri nu pot.

Dimensiunile reduse si display-ul protejat pe toata durata transportului ofera o flexibilitate ridicata, Samsung Galaxy Z Flip3 5G incapand in orice, de la buzunarul unei camasi si pana la o borseta sau o poseta de mici dimensiuni. Posibilitatea de a utiliza telefonul semi-pliat ofera de asemenea optiuni interesante, atat pentru a fotografia sau filma ceva, cat mai ales pentru video-conferinte. Si nu in ultimul rand, certificarea IPX8 adauga de asemenea flexibilitate sporita, in special in vacante, unde poti lua telefonul in piscina sau in mare fara sa iti faci griji legate de integritatea sa.

Practic, Samsung Galaxy Z Flip3 5G este un smartphone performant, echipat cu un chipset de top si un display de calitate, un ansamblu de camere cu performante bune si conectivitate 5G, dar care dincolo de dotari, ne invita in primul rand, sa regandim modul in care utilizam si transportam smartphone-ul.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: