lab501.ro

Review – Samsung Galaxy S7

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 7 March, 2016.

Concluzii

 
Samsung Galaxy S7 va ajunge in posesia celor care l-au comandat incepand cu data de 11 Martie, modelul de 32GB avand un pret de 3299 RON in magazinele de specialitate, sau 699 Euro fara contract la operatorii telecom. Asa cum spuneam si in cazul lui S6 si S6 Edge +, Samsung i-au ajuns pe Apple din urma la capitolul design (poate i-au si intrecut), insa acelasi lucru este valabil si in cazul pretului.

Evident, nu vom insista prea mult asupra pretului, deoarece discutam despre un produs high-end, varful de gama actual al celui mai mare producator de telefoane mobile din lume, prin urmare fiecare poate decide pentru el daca pretul cerut merita sau nu. Noi avem alte subiecte de discutat…

Lansarea lui Galaxy S7 a fost una cat se poate de interesanta, din punctul meu de vedere. Initial, cand am vazut primele fotografii cu telefonul, m-a pufnit rasul… Heh… am avut slot de card si IP68 pe S5, apoi le-am scos pe S6, apoi am oferit un S7 cu slot de card si certificare IP68. Yaay… inovatie. Nu am fost foarte incantat de ideea de a testa Galaxy S7 la inceput, deoarece ma asteptam la o ciorba reincalzita, dreasa cu putin marketing si vanduta ca noua pe bani grei.

Problema este ca dupa aceste idei initiale, am pus mana pe telefon. Si pe cat de vehement pot fi in momentul in care consider ca un producator a gresit, pe atat de sincer pot sa recunosc in momentul in care am gresit eu. Iar impresia mea initiala nu a fost corecta, ba din contra.

Vedeti voi, aici intervine paradoxul S7, un smartphone care datorita faptul ca desenul partii frontale este similar si display-ul folosit este acelasi cu al inaintasului poate fi considerat pe nedrept “o evolutie” sau “nu mare lucru in plus” fata de S6. Ei bine, dupa parerea mea lucrurile nu stau deloc asa. Da, este corect, design-ul nu s-a schimbat cine stie ce, mai ales daca privim telefonul din fata. Problema este ca schimbarea de finete care a fost operata la nivelul partii din spate are un impact major asupra experientei in utilizare. De la senzatia continua ca il vei scapa din mana, pe care am avut-o in cazul lui S6, la senzatia de potrivire fireasca in palma pe care o am in cazul lui S7, diferenta este destul de mare.

Apoi, rafinarea procesului de fabricatie pe 14nm si implementarea arhitecturii proprii in Exynos 8890 Octa au un impact major asupra performantelor, iar S7 nu este putin mai puternic decat S6. Este mult mai puternic si nu doar in aplicatii ci si la capitolul transmisie de date. Nu cred ca va mai dura mult pana cand operatorii locali vor incepe sa se laude cu vitezele de transfer atinse de Galaxy S7 in reteaua lor 4G. De asemenea, cresterea capacitatii acumulatorului de la 2550 mAh la 3000 mAh poate nu pare colosala, dar coroborata cu noul chipset si noul sistem de operare duc la o autonomie net superioara celorlalte modele din seria Galaxy S testate pana acum.

Si lucrurile nu se opresc aici… pentru ca multi nu isi dau seama pe cate modele Galaxy a fost utilizata camera de pe S6… Va spun eu… multe… cam toate high-end-urile de la Note 4 incoace. Si da, discutam despre o camera foarte performanta. Acelasi lucru il putem spune insa si despre noul modul implementat pe Galaxy S7, dotat cu pixeli mai mari si obiectiv mai luminos. Nu, nu cred ca se simtea nevoia imperioasa de a imbunatati performanta lui S6 la acest capitol, pe de alta parte progresul este intotdeuna binevenit iar Galaxy S7 se comporta impecabil.

In final, timpul trece…constant, ireversibil, impasibil la evenimentele care au loc intr-o zi, intr-un an, sau intr-o luna. Dar producatorii invata, se adapteaza si ajung uneori sa ne intuiasca nevoile si pretentiile. Samsung Galaxy S7 este primul smartphone din seria Galaxy S care la prima vedere mi s-a parut mic. Iar lansarea de la MWC a fost prima lansare unde au fost dezvaluite un model si un Edge cu aceleasi specificatii… doar ca Edge-ul este de aceasta data mai mare. Sa fie o coincidenta faptul ca Galaxy S7 si S7 Edge mi se par in acest moment telefoanele cele mai apropiate de perfectiune?

 
Outro

Comentarii

20 comentarii la: Review – Samsung Galaxy S7

  1. Lupu Razvan a scris pe:

    Nu inteleg de ce spui ca nu e de comentat pretul. Ba din contra, cred ca este unul din putinele lucruri care trebuie comentate. De acord ca este un super telefon, insa ghici ce… mai toate brandurile vor venii cu super telefoane. Specificatiile vor fi daca identice cel putin asemanatoare. Felul in care arata telefonul ramane o chestie subiectiva, fiecare cu gusturile lui si ramanem cu pretul care DA este aberant de mare.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pentru ca si Apple practica acelasi pret la lansare, si LG, s.a.m.d.

  3. Ncmihai a scris pe:

    O diferenta dintre apple si samsung la pret la ce am observat in ultimi ani: s7 peste vreo 6-7 luni v-a fi mai ieftin decat in momentul de fata cu vreo ~1000 de lei; iphone 6s are pretul constant pana cand apare urmatorul model.

  4. Alex a scris pe:

    E un device bun. Frumos, performant, destul de complet, scump… Dar nu inteleg de ce nu functioneaza stabilizarea optica (OIS) in modul 2K/4K la filmare. Cel pun asa pare din teste. La fotografii si filmare 1080p e activa, la 2K/4K nu.

    Daca era stabilizare electronica intelegeam, poate era vorba de putere de procesare, rezolutie, dar la stabilizare activa unde senzorul sau o lentila se misca, chiar nu vad sensul. Si mi se pare un mare minus, mai ales ca obisnuiam sa filmez 4K cu vechiul telefon care nu avea OIS deloc, ma asteptam la mai mult acum.

  5. Lucian a scris pe:

    Tre sa fii dus,sa dai 3300 ron pe un smartphone.Multumim pentru review,voi fa faceti datoria.

  6. Alex. B a scris pe:

    Interesanta era și o comparație cu varianta echipata cu SD820, care promite foarte mult.
    @Monstru,poate îți cade în mana și un Xiaomi MI5, varianta Pro, care după părerea mea este cel mai interesant flagship de la MWC. SD820 + ecran “doar” Fullhd + 4gb ram+128gb stocare…= uber power. Este incredibil ce specificații are MI5 la 420$(varianta pro de ceramica).

  7. Piorel a scris pe:

    Acesta este un pseudoreview. Ca mai toţi ceilaţi bloggeri/site-uri, probabil nu aţi avut încă permisiunea unui review complet. Lipsesc părţi esenţiale: calitatea audio pe difuzor şi calitatea vocii. Că bănuiesc că mai şi vorbim la telefon, nu? Iar aici Samsung e varză de când lumea iar cu s7 are şansa să repare asta. Poate veţi face o completare şi cu aspectele astea esenţiale. Sigur, dacă vocea în telefonie mai e esenţială.

  8. DeMons a scris pe:

    @Monstru, dar nu e cam ciudat ca face pozele 4:3? Am vazut telefoane, la 12MP, ce le fac 16:9.. formatul 4:3 e invechit, si scarbos.. parerea mea.

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Nu suntem bloggeri si nu abordam acest aspect in nici un review. Calitatea audio nu mai reprezinta de mult o problema in cazul smartphone-urilor de la mainstream in sus. Oricum, daca te intereseaza acest aspect, din cate stiu colegii de la GSM Arena au echipamentul necesar pentru a masura calitatea audio, prin urmare vei gasi cu siguranta un raspuns in review-ul lor, cand va fi publicat.

    DeMons – este vorba despre formatul senzorului. 4:3, sau 1:1.33 este formatul clasic in fotografie, nu 16:9…

  10. Piorel a scris pe:

    Gsmarene au review-uri cel puţin îndoielnice în general. Sunt în general ori prea entuziaşti ori prea plătiţi de producători ori chiar nu ştiu despre ce vorbesc. E valabil pentru toate capitolele. Aşteptăm review-ul celor de la phonearena, cele mai corecte, unde citez din s5/s6, mainstream: ”The opposite side is also going to enjoy more than decent tone strength, but instead of having a muffled taste, those tones gravitate towards the sharp side, with high frequencies being substantially boosted” (s5)/”Voices are audible for the most part through the earpiece, but there’s a subtle amount of hiss that accompanies them” (s6). Se pot verifica şi alte telefoane pe tema asa. Sigur, cum spuneai, fiind mainstream-uri, calitatea audio nu mai e o problemă (că bănuiesc că te refereai aici şi la voce). Sau e? Verificaţi LG-urile/HTC-uri/Huawei-urile mainstrean pentru a vedea cum stau şi ele la voce.

  11. Cristi a scris pe:

    Frumoasa jucarie! Dar prea scumpa, dupa parerea mea. Bineinteles ca se va vinde in draci, insa tot scump ramane.

    Cred ca ar fi fost de mentionat ca tray-ul SIM+MicroSD e si combo, adica poti merge pe varianta SIM1+SIM2, in cazul in care nu ai nevoie de card SD. Scuze daca s-a zis si mi-a scapat mie, dar parca nu vazusem niciunde.

  12. Monstru Post author a scris pe:

    Cristi – din cate stiu nu toate variantele sunt dual-SIM.

    Piorel – am spus GSMArena pentru ca ei chiar masoara calitatea audio, in timp ce Phonearena isi dau cu parerea. Am testat si S5 si S6 si nu am remarcat problemele indicate de ei. Iar asta este valabil pentru toate telefoanele testate in ultima vreme. In general prefer sa nu ma pronunt in legatura cu aspecte pe care nu am echipamente ca sa le pot masura.

  13. Alex a scris pe:

    Frumoasa jucarie! Dar prea scumpa, dupa parerea mea. Bineinteles ca se va vinde in draci, insa tot scump ramane.

    Cred ca ar fi fost de mentionat ca tray-ul SIM+MicroSD e si combo, adica poti merge pe varianta SIM1+SIM2, in cazul in care nu ai nevoie de card SD.

    De fapt e total fals. Doar variantele dual sim permit aceasta chestie. In cazul versiunii vandute la noi si la americani este vorba de un sistem hyirid care permite doar SIM si card SD.

  14. Piorel a scris pe:

    A apărut review pe phonearena şi pe voce e cam aşa: ”Voices thankfully pack a lot of substance through the earpiece, clean and without any distortion. It’s actually an improvement over last year’s quality with the S6, so we’re elated by this. The good fortune extends to the other end of the line as well, where the microphones in the phone help to produce voices to our callers that are audible and distinctive.” Oamenii ăştia nu greşesc niciodată pe calitatea vocii, am avut peste 10 telefoane în ultimele cca 20 de luni şi de fiecare dată au avut dreptate.

  15. Monstru Post author a scris pe:

    Piorel – atata timp cat nu sunt efectuate masuratori, cu aparate de masura si marimi fizice, este vorba doar despre gust sau preferinta personala. Si intamplator, preferinta ta e similara cu a lor. Am avut si eu ~100-120 de telefoane in ultimele circa 36 de luni si pot sa iti spun ca S6 se aude bine…

  16. Piorel a scris pe:

    :) Nu ai spus în review că telefonul se încălzeşte bine de tot. Până acum nu reuşesc să îl am rece/normal în condiţii de utilizare normală: cameră, telefon, messaging. Azi noapte, în cca 8 ore cât am dormit, a mâncat 13 % din baterie, fiind pe wi-fi. Always On nu folosesc. Am folosit în schimb Package Disabler Pro (îmi place să cred că ştii despre ce soft vorbbesc) cu vreo 200 de pachete oprite şi până acum sunt îngrijorat de baterie. Dacă şi azi face la fel şi nu reuşesc să am o temperatură decentă şi un consum normal de baterie, se duce retur. Este Exynos, evident şi e luat de la Orange. În rest, vocea e foarte bună, camera sf etc.

  17. Monstru Post author a scris pe:

    Deci e buna vocea :)

    Mie mi s-a parut ca se incalzeste la fel cu orice alt high-end uni-body din ultimii ani (S6, One M9). Cat despre autonomie…dincolo de testele standard (adica aplicatia dedicata) depinde de modul fiecaruia de utilizare. Tu personal il poti compara cu ce alte telefoane ai mai folosit si poti emite o opinie legata de autonomie pentru modul tau de utilizare. Chiar sunt curios sa imi spui cum ti se pare fata de ce ai mai avut in ultimii ani, dupa cateva zile de utilizare.

  18. kristian a scris pe:

    buna.ca si in cazul s6 samsung foloseste doi senzori diferiti pt camera de pe s7.ar fi bine a fi testati ambii senzori sau macar specificat de care este in rrview,sony sau samsung isocell.in rest…merita fiecare banut.putine cusururi greu de gasit.

  19. Monstru Post author a scris pe:

    Salut,

    eu pot povesti despre ce am testat – senzor Sony in cazul asta

  20. kristian a scris pe:

    ok ms.

Lasa-ne un comentariu: