lab501.ro

Review – Samsung Galaxy Note 20

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 4 September, 2020.

Display

 
Stiu, s-a simtit pe deplin faptul ca am fost subiectiv pe pagina anterioara. Dar daca stati sa va ganditi mai bine, de cate ori am lasat eu latura subiectiva sa isi faca loc in articolele mele? In fond, anumite pareri merita vocalizate pe cat de des cu putinta, mai ales in conditiile in care Note 20 este primul telefon high-end cu un astfel de design produs de Samsung in 3 ani de zile.

Si totusi, trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant si sa trecem mai departe, iar urmatorul capitol in epopeea noastra este display-ul. Iar acesta este un capitol unde Samsung au facut o jumatate de pas in spate fata de seria S20, utilizand clasicul Super AMOLED in locul versiunii Dynamic AMOLED implementate pe S20. Acest lucru nu poate fi insa observat cu ochiul liber, Samsung Galaxy Note 20 oferind o experienta clasica Samsung, cu negru absolut si culori vii, nivelul maxim de alb masurat in modul manual fiind 425 cd/m2. Daca lasam luminozitatea setata pe auto si utilizam telefonul in lumina directa a soarelui, nivelul de alb poate atinge valori mult mai ridicate, contrastul ramanand la inaltime indiferent de situatie.

Avem chiar si compatibilitate HDR10+, ceea ce inseamna ca reproducerea culorilor este similara cu ceea ce vedeam in cazul lui Galaxy S20. Exista insa o singura diferenta majora si anume rata de refresh a display-ului. Introdus pentru prima oara de Samsung pe S20, panoul de 120Hz le-a dat ceva batai de cap inginerilor. In primul rand pentru ca orice tehnologie emergenta, cum ar fi si rata de refresh ridicata a display-ului pe smartphone-uri, nu este integrata 100% de sistemul de operare, iar unii producatori chiar au avut probleme in acest sens.

In al doilea rand, pentru ca exista si un aspect fizic pe care trebuie sa il luam in calcul. Vedeti voi, o rata de refresh sustinuta de 120Hz are ca efect un consum mai ridicat de energie, ceea ce se traduce intr-o autonomie ceva mai scazuta, respectiv intr-o temperatura mai mare atinsa de componentele telefonului. Sau credeati ca singurele telefoane echipate cu un display de 144Hz sunt echipate cu racire activa degeaba?

Din acest motiv, pentru un utilizator business, consider ca display-ul clasic, de 60Hz nu reprezinta o problema, fiind chiar un avantaj. Totusi, tinand cont ca discutam despre un varf de gama, posibilitatea de a seta 120Hz in jocuri ar fi fost binevenita.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Samsung Galaxy Note 20

  1. dor a scris pe:

    Felicitari pentru review! As adauga la concluzie faptul ca ar fi trebuit sa fie o idee mai ieftin fata de versiunea asiatica dar si fata de Note 20 Ultra. Mi se pare ca cei de la Samsung intind coarda, forteaza trecerea catre celelalte dispozitive… a, si sa inchida gura celor din aceasta nisa. Note 20 imi apare ca o cireasa dulce-amara!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai stai putin… fata de Note 20 Ultra este clar mai ieftin

  3. Dor a scris pe:

    Vroiam să zic că diferența trebuia să fie mai mare.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Da, asta asa este

Lasa-ne un comentariu: