lab501.ro

Review – Samsung Galaxy Note 20

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 4 September, 2020.

Software

 
Evident, Samsung Galaxy Note 20 ofera o experienta familiara de navigare pentru utilizatorii Samsung, acestia putand personaliza majoritatea aspectelor functionale, de la pozitionarea butoanelor de navigare si pana la utilizarea gesturilor pentru controlul celor mai importante functii. Avem parte de functii avansate de securitate (secure folder, SOS, etc), posibilitatea de a regla temperatura de culoare a display-ului dupa bunul plac, posibilitatea de a utiliza doua conturi pentru aceeasi aplicatie sau posibilitatea de a utiliza inteligenta artificiala pentru predictia modelului de utilizare (Bixby routines).

Marea diferenta fata de un dispozitiv din gama Galaxy S este prezenta stylus-ului, denumit S-Pen in cazul celor de la Samsung, care ne permite atat realizarea de schite, adnotari sau transpunerea scrisului de mana in scris de tipar, precum si controlul telefonului prin Air Gestures. Apropo de notite, mi-a atras atentia si aplicatia Live Transcribe, care ia notite dupa dictare si care suporta nativ si limba romana, chiar cu succes as putea spune, asa cum puteti vedea in screenshot-ul de mai jos.

Un alt aspect unde Samsung ies in evidenta fata de concurenta este integrarea cu solutiile Microsoft, indiferent daca discutam despre integrarea cu Windows, prin functia Link to Windows, sau despre sincronizarea Samsung Notes cu Microsoft OneNote. Practic, Samsung ofera un alt nivel de interoperabilitate intre desktop si smartphone fata de ceea ce am vazut in cazul altor producatori, inclusiv in momentul in care vine vorba despre transcrierea notitelor realizate cu S-Pen-ul in OneNote.

De asemenea, Samsung ofera si accesul la peste 100 de jocuri in cloud, prin Xbox Game Pass, valabil in 22 de tari, printre care, din pacate, nu se numara si Romania, datorita celor de la Microsoft. Nu in ultimul rand, avem parte si de integrare cu smart TV-urile Samsung, datorita functiei Samsung Dex, care permite extinderea display-ului lui Note 20 catre smart TV-ul vostru Samsung, precum si posibilitatea de a folosi Note 20-ul pe post de telecomanda avansata.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Samsung Galaxy Note 20

 1. dor a scris pe:

  Felicitari pentru review! As adauga la concluzie faptul ca ar fi trebuit sa fie o idee mai ieftin fata de versiunea asiatica dar si fata de Note 20 Ultra. Mi se pare ca cei de la Samsung intind coarda, forteaza trecerea catre celelalte dispozitive… a, si sa inchida gura celor din aceasta nisa. Note 20 imi apare ca o cireasa dulce-amara!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pai stai putin… fata de Note 20 Ultra este clar mai ieftin

 3. Dor a scris pe:

  Vroiam să zic că diferența trebuia să fie mai mare.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Da, asta asa este

Lasa-ne un comentariu: