lab501.ro

Review – realme GT 5G

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 15 June, 2021.


 
Stiu, stiu, cui ii mai pasa de benchmark-uri in 2021? Ei bine… noua…si tuturor utilizatorilor pentru care performanta este un aspect important. Iar realme GT 5G reuseste pur si simplu sa iti puna un zambet pe buze in momentul in care rulezi benchmark-uri si analizezi rezultatele. Pentru ca oricat de clar ar fi faptul ca avem de-a face cu un smartphone echipat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 888, nu ai cum sa nu simti o oarecare satisfactie in momentul in care realme GT 5G, un telefon de 2499 RON in varianta primita de noi, se ia la tranta cu cele mai puternice varfuri de gama ale momentului, ba chiar reuseste sa le si intreaca pe toate in 3 situatii din 7.

Si daca eliminam din calcul ROG Phone 5 Ultimate cu solutia de racire activa externa atasata, atunci realme GT 5G are castig de cauza in 5 situatii din 7. Si cand spun asta, trebuie sa tineti cont ca l-am comparat cu 4 smartphone-uri echipate cu Qualcomm Snapdragon 888, 1 smartphone echipat cu Snapdragon 865 si un smartphone echipat cu Exynos 2100. Mai mult decat atat, dintre acestea, 3 sunt varfuri de gama reprezentative pentru 2021, iar 3 sunt smartphone-uri de gaming monstruoase, echipate cu solutii de racire supradimensionate.

 


 

Desigur, realme GT 5G este un smartphone subtire, fara o solutie de racire activa, drept urmare, dupa 30-45 min de gaming intensiv nu vom mai vedea probabil aceleasi frecvente ca in cazul monstrilor de gaming. Chiar si asa insa, performanta este absolut impresionanta. Singura problema, din pacate, este modul in care BBK Electronics trateaza problema ratei de refresh. Asa cum stiti, sistemul de operare Android permite setarea unei frecvente de 60Hz, caz in care display-ul va functiona mereu in acest mod, sau un mod auto (Auto, Smart, High, etc.). Daca setam High, in cazul lui realme GT 5G, nu fortam smartphone-ul sa functioneze mereu in acest mod, ci doar ii oferim optiunea de a decide sa utilizeze si acest mod, in functie de aplicatie si situatie.

 


 

Problema este ca acest mod “auto” nu decide intotdeuna sa utilizeze 120Hz in momentul in care avem nevoie. Samsung, RedMagic, Lenovo sau Asus au rezolvat aceasta problema alocand setarii “120” (“144”, “165” Hz, in functie de caz) parametrul de obligativitate, display-ul functionand in acest mod tot timpul. Desigur, acest lucru are ca efect consumul ridicat al bateriei, motiv pentru care alti producatori, au ales sa lase modul de functionare auto activ.

Din acest motiv, in cazul unei aplicatii foarte solicitante, cum este testul T-Rex din suita GeekBench, sau unele jocuri de ultima generatie, telefonul va functiona in 60Hz. Acest lucru este valabil in cazul tuturor smartphone-urilor produse de BBK Electronics pe care le-am testat noi pana acum. Pentru a rezolva aceasta problema, utilizatorii OnePlus au la dispozitie aplicatia AutoHz, insa aceasta nu functioneaza din pacate si pentru smartphone-urile OPPO sau realme. Motiv pentru care, am incercat doua jocuri care stim sigur ca functioneaza chiar si in 165Hz (Mortal Kombat si Real Racing 3), insa sistemul de operare a decis sa comute in 60Hz, pentru a prelungi autonomia.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – realme GT 5G

  1. GRIP a scris pe:

    https://www.quickmobile.ro/telefoane-si-accesorii/telefoane-mobile/realme-gt-dual-sim-fizic-128gb-5g-argintiu-8gb-ram-56190
    Ia uite si la ~2000 de lei. E chiar pomana.

Lasa-ne un comentariu: