lab501.ro

Review – realme GT 5G

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 15 June, 2021.

realme GT 5G

 
Despre realme v-am povestit in urma cu o luna, in momentul in care discutam despre realme 8 5G. Practic, avem de-a face cu al treilea brand din portofoliul gigantului BBK Electronics, realme fiind prezenti oficial si pe piata din Romania incepand cu anul 2020. Si de la bun inceput a fost clar ca avem de-a face cu un brand care incearca sa ofere produse cu un raport calitate / pret iesit din comun, indiferent de segmentul de piata pe care il adreseaza.

realme 8 5G, de exemplu, este unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri echipate cu conectivitate 5G comercializate pe piata din Romania in momentul de fata. Asta nu inseamna insa ca producatorul asiatic tinteste doar piata entry-level si mainstream, chiar din contra – acelasi accent pus pe calitate / pret poate fi intalnit si in segmentul high-end, de exemplu.

De ce am spus high-end? Pentru ca exact cu asta avem de-a face astazi, mai precis cu o implementare a celui mai puternic chipset de pe piata in momentul de fata, monstruosul Snapdragon 888. Si stiu, stiu ce ganditi… inca un varf de gama construit in jurul celui mai puternic chipset, comercializat probabil pentru 4000+ RON. Ei bine… nu. Pentru ca realme GT 5G, asa cum se numeste bestia, abordeaza o alta strategie, incercand sa ofere avantajele unui chipset de varf pentru un pret cat mai accesibil.

Sintagma pe care o folosesc multi producatori pentru un astfel de smartphone este flagship killer. In ultimii doi ani insa, si-a facut aparitia o noua categorie de smartphone-uri unde realme GT 5G s-ar incadra mai bine si anume categoria smartphone-urilor de gaming. Pentru ca realme GT 5G este exact asta – un smartphone de gaming, echipat cu un chipset monstruos si un display pe masura, comercializat pentru un pret agresiv. Cat de agresiv? Ei bine, versiunea testata de noi va fi comercializata pentru 2499 RON.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – realme GT 5G

  1. GRIP a scris pe:

    https://www.quickmobile.ro/telefoane-si-accesorii/telefoane-mobile/realme-gt-dual-sim-fizic-128gb-5g-argintiu-8gb-ram-56190
    Ia uite si la ~2000 de lei. E chiar pomana.

Lasa-ne un comentariu: