lab501.ro

Review – HUAWEI nova 9

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 21 October, 2021.

Concluzii

 
Anul acesta am testat mai multe produse de la HUAWEI, insa doar unul dintre acestea a intrat in categoria smartphone. Pentru ca, asa cum am mai mentionat si cu alte ocazii, producatorul s-a extins masiv in zona consumer in ultimii doi ani, atacand segmente de piata diverse, de la headset-uri si smart watch-uri si pana la notebook-uri sau produse de retelistica. In acelasi timp, dezvoltarea viitoarelor game de smartphone-uri a traversat o perioada marcata de incertitudine, conflictul tehnico-politic dintre cele doua super puteri afectand preponderent acest segment de piata, in special in Europa.

Cu toate acestea, se pare ca HUAWEI si-au gasit calea, seria nova 9 fiind un bun exemplu in acest sens. Desi aceasta este comercializata si in China si in restul Asiei, India fiind de altfel o piata importanta pentru mai multi producatori, evenimentul de lansare din Europa subliniaza accentul pe care gigantul asiatic l-a pus in ultima vreme pe gasirea unei solutii viabile pentru comercializarea de smartphone-uri in aceasta parte a lumii, chiar si dupa separarea completa de Google si Android.

Astfel, prin lansarea seriei nova 9, HUAWEI demonstreaza ca sunt perfect capabili sa ofere smartphone-uri elegante si performante si fara servicii Google, fara ca acest lucru sa mai reprezinte un impediment major. Cu alte cuvinte, producatorul a pregatit o serie mid-high perfect adaptata pietei europene, utilizand un sistem de operare proprietar, dar pe care functioneaza fara probleme aplicatiile Android, un chipset american, dar fara controversata conectivitate 5G, ambalata intr-un pachet subtire si elegant si echipata cu o solutie pentru camera cum numai HUAWEI stiu sa produca.

Iar HUAWEI nova 9 reuseste sa imbine perfect toate aceste aspecte. Echipat cu o carcasa subtire si usoara, care iese in evidenta datorita finisajului mat Starry Blue, respectiv modului in care sunt dispuse camerele, un chipset care ofera suficienta performanta chiar si pentru gamerii inraiti, un display care sustine aceasta performanta, atat prin rata de refresh de 120Hz, cat si prin capacitatea de a reproduce pana la 1.07 miliarde de culori, un acumulator generos dimensionat, care ofera o autonomie ridicata si incarcare ultra rapida HUAWEI SuperCharge si nu in ultimul rand un ansamblu de camere care ofera o calitate excelenta pentru segmentul mainstream, HUAWEI nova 9 reprezinta cu siguranta noua filozofie de produs a celor de la HUAWEI.

Sistemul de operare arata si se misca impecabil, majoritatea aplicatiilor populare / utile sunt deja prezente in HUAWEI App Gallery, iar cele care nu sunt pot fi instalate fara probleme cu ajutorul Petal Search, inter-operabilitatea intre diverse dispozitive a fost dusa acum la un alt nivel, prin functiile Device+ smart collaboration, Remote Shutter si cross-device file management, iar camera frontala poate concura fara probleme cu orice flagship de pe piata.

Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un concurent serios in segmentul mainstream, care marcheaza practic o adevarata re-lansare a celor de la HUAWEI pe piata europeana. Nu in ultimul rand, HUAWEI au pregatit si o promotie pentru lansarea modelului nova9. Astfel, cumparatorii care precomanda HUAWEI nova9 intre 21 si 31 Octombrie, vor primi gratuit o pereche de casti HUAWEI FreeBuds 4 si protectie gratuita pentru ecran timp de 12 luni. Mai multe detalii despre precomanda puteti gasi aici.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: