lab501.ro

Review – HUAWEI nova 9

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 21 October, 2021.

HUAWEI nova 9

 
In urma cu 5 ani, in Octombrie 2016, la IFA Berlin, HUAWEI lansau seria nova, alcatuita din modelele HUAWEI nova si HUAWEI nova plus. Acestea aduceau un design elegant si o camera performanta in segmentul mainstream, bucurandu-se de un succes comercial semnificativ. De altfel, si in Romania au fost comercializate modelele nova 5T si nova 7, lansate in 2019, respectiv in 2020, cel din urma fiind inca disponibil in magazine.

Ei bine, 5 ani mai tarziu cei de la HUAWEI lanseaza noua serie nova tot in Europa, in cadrul unui eveniment organizat in Viena, unde au fost anuntate si noua serie HUAWEI Watch GT3, respectiv castile HUAWEI FreeBuds Lipstick. Astfel, seria HUAWEI nova 9 se lanseaza astazi oficial, iar noi am primit la teste modelul HUAWEI nova 9, despre care vom discuta, de altfel, in review-ul de fata.

Evident, in momentul in care ati vazut numele HUAWEI imediat v-ati dus cu gandul la Google services – in fond, ultimele 6 smartphone-uri Huawei testat de noi nu beneficiau de prezenta acestor servicii. Si asa cum stiti, implicarea politicului in segmentul tech ne-a deranjat intotdeuna, motiv pentru care nu am insistat asupra acestui subiect.

Totusi, pentru cei care nu au aflat cu ce s-au ocupat cei de la HUAWEI in ultima vreme, trebuie sa precizez ca gigantul asiatic a renuntat complet la serviciile celor de la Google, lansand un sistem de operare proprietar, mai precis HarmonyOS 2.0. Utilizat pentru prima oara pentru smart TV-urile Honor, in 2019, acesta a ajuns pe smartphone-urile, tabletele si smart watch-urile companiei in urma cu aproximativ 4 luni de zile, iar seria HUAWEI nova 9 utilizeaza de asemenea HarmonyOS 2.0, impreuna cu interfata EMUI 12.

Cu alte cuvinte, astazi vom vedea cum arata si cum se comporta primul smartphone HUAWEI echipat cu sistemul de operare proprietar ajuns pe masa noastra de teste si nu in ultimul rand, primul smartphone HUAWEI lansat in Europa dupa o buna perioada de timp!

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – HUAWEI nova 9

  1. nick a scris pe:

    Salut, daca avea si 5G era un telefon de luat in considerare la 2.500 de lei.

Lasa-ne un comentariu: