lab501.ro

Review – Allview X4 Soul

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 7 February, 2017.

Concluzii

 
Motivul pentru care astazi am analizat acest telefon l-am elucidat inca din introducere. V-am promis insa ca pana la finalul articolului vom adresa si subiectul perceptie si cred ca v-ati dat seama ca am abordat deja acest subiect din cateva unghiuri diferite. Astfel, din punct de vedere al specificatiilor, Allview X4 Soul este un telefon pozitionat optim, tinand cont de pret – 1699 RON. Putem gasi modele de la producatori consacrati aici, dar fiecare are avantajul si dezavantajul sau. Allview X4 Soul are de partea sa o serie de atuu-uri, cum ar fi capacitatea de stocare (64GB), calitatea display-ului, autonomia iesita din comun precum si un ansamblu de camere gandite pentru tineri.

Dincolo de aceste considerente practice, perceptia functioneaza insa in moduri mult mai complexe. Astfel, unii vor respinge din start ideea, datorita faptului ca discutam despre un brand romanesc. Altii vor fi atrasi de specificatiile si functiile oferite in acest segment de pret. Pe de alta parte, cred ca exista si o categorie de oameni care vor fi pur si simplu cuceriti de design, respectiv de sentimentul pe care il ai cand iei telefonul in mana. Repet, poate nu pare asa in poze, dar pe viu senzatia este interesanta.

Cert este ca in cazul smartphone-urilor, alegerea depinde din ce in ce mai mult de perceptie in zilele noastre, specificatiile si performantele spunand doar o parte a povestii. Cealalta tine de sfera emotionala, iar producatorii care stiu sa acceseze aceasta zona prin alegeri de design vor avea un mare avantaj in fata concurentei.

In acest sens, am facut in urma cu o zi un mic experiment pe o parte dintre colegii mei jurnalisti, in cadrul unui eveniment de lansare din alta zona a pietei (gaming). Astfel, i-am intrebat daca au vazut noul iPhone 8, in timp ce scoteam din buzunar X4 Soul. Evident, cu totii au zambit, insa telefonul a atras imediat atentia si am surprins mai multe expresii mirate, contradictorii. Si pana in momentul in care intorceau telefonul si vedeau logo-ul de pe spate, mai multi colegi au fost convinsi ca este un produs HTC, sau o versiune de iPhone 6, One Plus, etc. Cred ca asta spune suficient despre senzatia pe care o lasa X4 Soul…

 
Outro

Comentarii

2 comentarii la: Review – Allview X4 Soul

  1. koss a scris pe:

    Am intrat aici special pentru #selfie de 13MP cu Monstru Barbosu’.. si.. nema selfie :)) deci monstrilor nu le prea plac selfiewurile. Pacat ca nu a fost vremea frumoasa ca vedeam iar poze interzise veganilor cu carnati si fleici pe gratar .. un close up la vreun pahar de bere rece sa vedem performantele macro ale camerei :)Lansarile de telefoane iarna pe racoare sunt monotone :( Calitatea camerei foto o vezi la calitatea firului ierbii :).. din zapada cu noroi nu-ti dai seama de sharpeness si algoritmul de denoise :)

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Cu stima imi pun cenusa in cap, dar slefie-urile nu se numara printre testele noastre standard. Iar lipsa pozelor interzise veganilor ma mahneste in aceeasi masura ca si pe tine :(

Lasa-ne un comentariu: