lab501.ro

INTERVIU – Arthur Wang – Senior Director MediaTek

Scris de: , in categoria: Editorial, in 27 September, 2016.

INTERVIU – MediaTek

 

In cadrul evenimentului de lansare a noii game P9 Energy, organizat in Bucuresti de catre Allview, am avut ocazia sa stau de vorba cu domnul Arthur Wang – Senior Director MediaTek. Prin urmare, am profitat de ocazia pentru a afla mai multe detalii despre cele mai recente produse ale acestora, precum si despre colaborarea cu Allview.
 
img_20160927_103318
 

lab501: Buna ziua si multumim pentru aceasta ocazie de a afla mai multe despre compania dumneavoastra! MediaTek este o companie care ofera solutii unui numar ridicat de parteneri. Cum ati descrie relatia MediaTek cu Visual Fan / Allview

Arthur Wang: Allview este un client important pentru MediaTek, acestia comercializand o gama completa de smartphone-uri in Romania. De asemenea, Allview se numara printre putinele companii care au adoptat solutiile premium MediaTek. Asta inseamna ca Allview acorda o mare importanta incorporarii dotarilor avansate in produsele lor, iar asta a dus la formarea unui parteneriat puternic intre MediaTek si Allview.

lab501: Allview au anuntat recent un smartphone bazat pe chipset-ul Helio P10, mai precis Allview X3 Soul Pro. Lucrati impreuna pentru a scoate pe piata un nou smartphone bazat pe Helio X10, sau vom vedea in curand modele bazate pe Helio X20/X25?

Arthur Wang: Allview sunt unii dintre primii parteneri care au lansat telefoane bazate pe seria Helio. De exemplu, Allview X2 Xtreme a fost primul smartphone care incorpora un chipset din familia Helio lansat de Allview, fiind vorba despre Helio X10. Asteptam cu interes urmatoarele produse Allview bazate pe chipset-uri Helio. Din pacate, nu putem oferi informatii despre produse care nu au fost inca anuntate de partenerii nostri.

lab501: Ne puteti oferi mai multe detalii despre colaborarea cu Samsung si despre ce tip de produse le veti livra (high-end, mainstream, etc)?

Arthur Wang: Din pacate, nu putem oferi informatii despre produse care nu au fost inca anuntate de partenerii nostri.

lab501: Sunteti unul dintre suporterii conceptului Super Mid si trebuie sa recunoastem ca aceasta abordare a pietei s-a bucurat de un real succes. Este acest concept in continuare valabil pentru MediaTek sau intentionati sa va orientati preponderent inspre zona mainstream / high-end?

Arthur Wang: MediaTek a dezvoltat mereu tehnologii avansate cu intentia de a le face accesibile tuturor. Intotdeuna am avut intentia de a sprijini utilizatorii din categoria Super Mid, iar aceasta filozofie a companiei nu s-a schimbat deloc.

lab501: In momentul de fata au fost anuntate cateva smartphone-uri bazate pe chipset-ul Helio X25, iar unele dintre ele vor ajunge in curand pe piata, in oferta unor brand-uri cum ar fi Meizu sau Xiaomi. Vor adopta in curand si alte brand-uri acest chipset? De exemplu Allview, OnePlus, LG, HTC, etc?

Arthur Wang: Din pacate, nu putem oferi informatii despre produse care nu au fost inca anuntate de partenerii nostri.

lab501: Care este principalul avantaj pe care arhitectura Tri-Cluster a noilor chipset-uri Helio (X20/X25) il ofera fata de produsele concurentei? In acest caz, accentul este pus pe performanta, pe eficienta sau pe ambele?

Arthur Wang: In cazul unei arhitecturi tradiationale dual-cluster, aplicatiile sunt selectate in functie de gradul de incarcare iar procesorul le aloca cluster-ului “mare” sau cluster-ului “mic” in functie de acest considerent. In aceasta situatie, aplicatiile cu un consum mediu de resurse vor fi alocate cluster-ului mare (nucleelor puternice), consumandu-se in acest fel mai multa energie decat este cazul.

Noi am lansat primul procesor cu arhitectura tri-cluster, adaugand in Helio X20 un cluser “mediu”, astfel incat aplicatiile cu un consum mediu de resurse vor fi alocate acestuia, in loc de a fi executate de nucleele din cluster-ul mare. In acest fel, smartphone-ul poate aloca fiecarui nucleu sarcina potrivita, obtinand concomitent eficientizarea si maximizarea puterii de calcul. Un chipset bazat pe arhitectura tri-cluster poate oferi o autonomie cu pana la 30% mai ridicata prin comparatie cu un chipset bazat pe un procesor de tip dual-cluster.

lab501: Ce ne puteti spune legat de zvonurile conform carora viitoarea generatie de chipset-uri high-end MediaTek (Helio X30/X35) va fi produsa de catre TSMC in litografie pe 10nm?

Arthur Wang: Colaboram cu TSMC pentru a produce chipset-uri in litografie pe 10nm, cu toate acestea denumirea viitoarei generatii de produse nu a fost inca stabilita.

lab501: Helio P10 a fost primul chipset premium oferit consumatorilor de catre un operator de telefonie mobila american, Sprint comercializand modelul LG X Power. Intentionati sa livrati chipset-uri din segmentul premium pentru smartphone-uri comercializate de catre alti operatori de telefonie mobila din Statele Unite?

Arthur Wang: Colaboram cu majoritatea operatorilor de telefonie din Statele Unite si vom face acest lucru si in viitor.

lab501: De ce adoptie s-au bucurat SoC-urile MediaTek in randul producatorilor de tehnologie wearable? Din cate stiu, acest segment al pietei, impreuna cu segmentul IoT, sunt importante pentru MediaTek, initiativele de genul MediaTek Labs fiind un bun indicator in acest sens.

Arthur Wang: MediaTek a finalizat de curand o colaborare cu finlandezii de la Polar, lideri de piata in domeniul produselor pentru monitorizarea pulsului de catre atleti, acestia anuntand Android Wear™ Sport Smartwatch, bazat pe chipset-ul MediaTek MT2601. Cat despre segmentul IoT, acesta este fragmentat in momentul de fata, existand destul de multe idei si oportunitati de colaborare, prin urmare ne vom concentra pe dezvoltarea de programe si produse care sa contribuie la progresul acestui segment de piata in urmatorii ani.

lab501: Care este viziunea MediaTek legata de modul in care ne vom relaxa in sufragerie peste 5 ani?

Arthur Wang: In cadrul MediaTek vom continua sa dezvoltam solutii pentru casa inteligenta. In portofoliul nostru exista deja televizoare, smartphone-uri si tablete si toate acestea vor putea fi interconectate cu usurinta in cadrul locuintei inteligente, pentru a reda orice tip de continut sau informatie.

lab501: Va multumim pentru timpul acordat!

Comentarii

Niciun comentariu la: INTERVIU – Arthur Wang – Senior Director MediaTek

Lasa-ne un comentariu: