lab501.ro

LG Optimus L3 – O solutie de compromis

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 29 June, 2012.

Constructie si design

LG Optimus L3 este construit integral din plastic, inclusiv partea din fata care flexeaza suficient de mult incat sa poti atinge LCD-ul. Telefonul este mic, poate putin cam grasut, dar se potriveste mai degraba persoanelor cu palmele mai mici, domnisoarelor de talie mica. Nu numai ca va deveni amuzant sa il tineti daca aveti mana mare, ci va fi si greu de utilizat din cauza ecranului de doar 3.2″. Cifrele imi sustin parerea, doarece telefonul masoara 102.6 x 61.6 x 11.9 mm, deci va intra usor in buzunar sau poseta. In comparatie cu Smart II-ul, Optimus L3-ul este un telefon mult mai usor; diferenta de masa dintre cele doua, desi de numai 10g, se simte imediat la aparatele de dimensiuni reduse. Prima impresie ar putea fi ca Smart II-ul este un telefon mai solid, dar aparentele inseala…

Chiar daca este mai usor, plasticul folosit este de calitate buna; probabil la fel sunt si matritele folosite, pentru ca nu am observat (in afara de partea de deasupra ecranului) vreun pic de flexare a carcasei, precum nici nu am auzit sa scartaie vreodata de cand il tot stresez. Nu as avea curajul sa il pun la incercari, dar calitatea constructiei este multumitoare pentru aceasta categorie de pret.

Partea din fata este simpla, ca in cazul tuturor smartphone-urilor cu touchscreen. Deasupra ecranului, care ocupa cea mai mare zona, se gasesc speaker-ul – folosit atat in convorbiri cat si pe post de difuzor extern –, senzorul de proximitate, ascuns bine in partea din dreapta, si emblema producatorului: LG. Partea de jos integreaza cele trei butoane dedicate navigarii prin sistemul de operare; de la stanga la dreapta ele sunt Menu, Home si Back. Doar al doilea este un buton fizic, plasat in centru, celelalte doua fiind actionate la simpla atingere.

Spatele este construit dintr-un plastic texturat foarte interesant care ofera o aderenta sporita telefonului in mana. Fiind personal un fan al materialelor mai catifelate la atingere, acest aspect m-a luat putin prin surprindere. In timp, insa, m-am obisnuit si am inceput sa apreciez textura si beneficiile pe care le aduce. Monotonia o strica plasarea camerei de 3MP, fara niciun fel de flash, si din nou a siglei LG.

Laturile de sus, respectiv de jos fac parte din rama argintie ce inconjoara ecranul, si sunt destul de simple atat in materie de design cat si de functionalitate. Sus nu se gaseste decat butonul de pornire/oprire si un jack stereo de 3.5mm, in timp ce partea de jos gazduieste conectorul micro-USB si microfonul telefonului.

Partile laterale sunt si ele la fel de simple, daca nu chiar mai simple; in stanga sunt prezente butoanele pentru volum, usor de simtit prin pipait si la fel de usor de apasat. Pe latura opusa nu se gaseste niciun buton, port sau orificiu.

Comentarii

5 comentarii la: LG Optimus L3 – O solutie de compromis

  1. BBIonut a scris pe:

    Superba autonomia, pacat de ecran…

  2. sumomanu a scris pe:

    Excelenta prezentarea, ceea ce m-a determinat sa comand acest produs. Autonomia bateriei a avut ultimul cuvant, iar pentru pretul la care l-am gasit – 449 lei – mi se pare ca am facut cea mai buna alegere.

  3. elbrigat a scris pe:

    Un review foart foarte bun! vreau sa cumpar acest telefon si nu stiam de ecran ca este atat de rau… chiar daca pe youtube am vazut jocuri precum asphalt 6, modern combat 3 si altele ruland pe el fara nici o problema… si mi se parea ca se vede bine… dar multumesc!

  4. richard a scris pe:

    auzi nu mai porneste telu am luat lg pc suite de pe sit am dat update si imi apare emergency model … ce e de facut …??? va rog mult ajutatima :(

  5. andrei a scris pe:

    sincer am si eu unu si iam dat soft update si acuma parca are o claritate mai buna

Lasa-ne un comentariu: