lab501.ro

LG Optimus L3 – O solutie de compromis

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 29 June, 2012.

Autonomie

Autonomia este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui smartphone. Am folosit LG Optimus L3 timp 5 zile ca telefonul meu secundar, si am testat trei scenarii diferite de descarcare a bateriei. Inca de la inceput am avut banuiala ca va fi o reteta de succes combinatia intre un nucleu Cortex-A5 construit pe 45nm, un display de 3.2″ cu rezolutie scazuta si o baterie de 1500mAh, lucru care va fi dovedit adevarat pana la final.

Astfel, primul scenariu testat a fost cel in care am folosit telefonul exact asa cum imi folosesc si smartphone-ul personal: am primit si efectuat apeluri, am ascultat muzica, m-am uitat la cateva videoclipuri pe Youtube, putin gaming, destul de mult browsing si utilizat aplicatiile de social media (Facebook, etc.). Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi cel relevant pentru un utilizator de smartphone.

Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai jos, LG Optimus L3 a obtinut o autonomie de 56 ore, adica doua zile si 8 ore, mai mult decat oricare alt smartphone trecut prin redactie. Poate ca modul in care folosesc eu smartphone-ul este mai iertator decat al colegilor mei, dar avand in permanenta WiFi-ul activat si luminozitatea la maxim l-am folosit la dat telefoane, browsing, clipuri de pe YouTube si jocuri usurele precum Angry Birds sau Fruit Ninja. Totusi autonomia excelenta a micutului smartphone a fost confirmata si in celelalte doua teste.

Al doilea scenariu in care am testat bateria a fost rularea unui film in loop, pana ce bateria a ajuns de la 100% la 10%. Pe tot parcursul testului conexiunile GSM si WiFi au fost active iar luminozitatea a fost setata automat la 100% de catre playerul video inclus in Android. Pe parcursul acestui test temperaturile s-au pastrat in limite foarte bune, smartphone-ul fiind rece.

Ultimul scenariu in care am testat bateria a fost cel de gaming intensiv in care am rulat GL Benchmark in loop pana cand bateria a atins nivelul de 10% de la 100%. Si in acest caz conexiunile GSM si WiFi au fost active iar luminozitatea setata la 100%. Temperaturile in acest test sunt de asemenea foarte bune, carcasa smartphone-ului incalzindu-se pe partea din spate foarte putin.

Autonomia este excelenta pentru un smartphone, din orice segment ar face el parte, si sunt sigur ca in mainile unui utilizator normal, nu power-user, ar fi fost chiar si mai buna. Ajuta si faptul ca browsing-ul, gaming-ul sau vizionarea filmelor nu sunt deloc o placere din cauza display-ului iar aceasta schimba putin comportamentul utilizatorului. Una peste alta, ar trebui sa va asteptati la minim 2-3 zile de functionare din partea acestui terminal.

Comentarii

5 comentarii la: LG Optimus L3 – O solutie de compromis

  1. BBIonut a scris pe:

    Superba autonomia, pacat de ecran…

  2. sumomanu a scris pe:

    Excelenta prezentarea, ceea ce m-a determinat sa comand acest produs. Autonomia bateriei a avut ultimul cuvant, iar pentru pretul la care l-am gasit – 449 lei – mi se pare ca am facut cea mai buna alegere.

  3. elbrigat a scris pe:

    Un review foart foarte bun! vreau sa cumpar acest telefon si nu stiam de ecran ca este atat de rau… chiar daca pe youtube am vazut jocuri precum asphalt 6, modern combat 3 si altele ruland pe el fara nici o problema… si mi se parea ca se vede bine… dar multumesc!

  4. richard a scris pe:

    auzi nu mai porneste telu am luat lg pc suite de pe sit am dat update si imi apare emergency model … ce e de facut …??? va rog mult ajutatima :(

  5. andrei a scris pe:

    sincer am si eu unu si iam dat soft update si acuma parca are o claritate mai buna

Lasa-ne un comentariu: