lab501.ro

Huawei Ascend W1 review

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 7 May, 2013.

Autonomie

 

Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeuna cel in care folosim telefonul in mod normal: efectuam apeluri, ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi relevant pentru un utilizator de smartphone, deoarece fiecare isi cumpara telefonul pentru a il utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.

Al doilea scenariu il reprezinta redarea continua a unui fisier video pana cand telefonul se stinge, cu luminozitatea display-ului setata la maximul disponibil si cu conexiunea Wi-Fi activa. In cazul testului de gaming avem o autonomie de 2 ore iar in testul video 4 ore. Pentru testarea autonomiei in gaming am utilizat jocul Asphalt 7: Heat, un mare consumator de resurse, insa, in cazul testului video am folosit un video cu o rezolutie SD din cauza incompatibilitatii WP8 cu formatul .mkv in care aveam fisierele HD.

Data fiind capacitatea acumulatorului (2020mAh), ma asteptam la rezultate bune iar Ascend W1 nu m-a dezamagit. In cadrul testelor video si gaming, smartphone-ul Huawei da dovada de o performanta mult mai buna decat concurenta. In utilizarea de zi cu zi, desi rezultatul nu e rau, m-as fi asteptat chiar la mai mult. 32 de ore de utilizare fara incarcare inseamna ca se poate uita o noapte de priza. Cele aproape 6 ore de redare video si 4 de gaming inseamna ca va trebui sa luati inca un acumulator sau un incarcator ca sa rezistati o zi intreaga de joaca lucru.

Autonomie

Comentarii

15 comentarii la: Huawei Ascend W1 review

  1. vali a scris pe:

    Ihlades, fara a fi disrespectuos fata de articolul tau sau fata de Huawei Ascend – dar te rog transmite-i colegului Monstru: hai cu review-ul la S4!
    :)

  2. Hehehe…lucrez de ceva vreme la el dar am intarziat dintr-un motiv foarte intemeiat ;)

  3. Alex a scris pe:

    o sa fie o surpriza review-ul pentru S4, btw daca ai nevoie de varianta black te asteptam la shop crangasi :)

  4. Nege a scris pe:

    ma , va credeam oameni seriosi. cam putine grade(sau deloc)la berile alea :)

  5. Viorel a scris pe:

    Incercati si un review pt ZTE Tania , costa doar 500lei si e in categoria low end

  6. paul a scris pe:

    va rog frumos,faceti un review si la nokia lumia 620 respectiv 720;620 cel putin are aproximativ acelasi pret,deci va fi interesant

  7. Alex – va vizitez oricum :)

    Nege – invata tanarul, fii bland cu el :)

    Viorel – cu cea mai mare placere testam orice telefon interesant, numai sa il si primim la test

    pau – Lumia 620 este in plan in curand, sa mai fie si in stoc si l-am rezolvat

  8. Alex.G a scris pe:

    Motivul ala bine intemeiat, este cumva o placa video? :D

  9. Nope :)

  10. Alex.G a scris pe:

    Motivul este I9500 :))))

  11. Mihai a scris pe:

    Motivul cred ca se numeste Exynos si Qualcomm sau Cortex si Krait,sau i9500 si i9505. :)

  12. Ovidiu a scris pe:

    bun review-ul, ca de obicei, dar la pagina 6 ati scris “din pricina rezolutiei (doar HVGA la 4″)” ,iar 480×800 este WVGA

  13. Claudiu a scris pe:

    Stiu ca in articol vorbiti de un telefon cu windows phone ,dar un review la LG Optimus G aveti de gand sa faceti ?Personal ma intereseaza sa-l cumpar si m-ar ajuta un review de la voi,sa vad daca face banii sau trebuie sa ma orinetez spre altceva.

  14. Salut Claudiu, din pacate nu am primit LG Optimus G pentru review si nici nu ne-am agitat prea tare fiind un telefon de generatie anterioara. Mare parte din informatii le poti afla totusi din review-ul nostru despre Nexus 4, deoarece diferentele dintre cele doua telefoane nu sunt foarte mari.

  15. Claudiu a scris pe:

    Ok atunci , multumesc pentru raspunsul prompt.

Lasa-ne un comentariu: