lab501.ro

Huawei Ascend W1 review

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 7 May, 2013.

Specificatii

 

 Huawei Ascend W1
SoCQualcomm Snapdragon MSM8230
CPUDual-Core 1.2 GHz Krait
GPUAdreno 305
Display4 inch @ 480x800 pixeli | ~233 PPI, LCD (IPS)
RAM512MB
Stocare4GB
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n Dual-Band, DLNA, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth v2.1 A2DP, microUSB v2.0
Camera5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, LED flash, video 720p
Sistem de operareWindows Phone 8
Acumulator1950 mAh
Dimensiuni124.5 x 63.7 x 10.5 mm
Greutate130g

Universul telefoanelor Windows Phone 8 cunoaste un singur producator de chipset-uri, Qualcomm. Majoritatea folosesc procesoare dual-core Krait, si tentatia de a numi toate aceste smartphone-uri “variatiuni pe aceeasi tema” este mare. Totusi, MSM8230, difera in cateva privinte fata de solutiile adoptate de HTC 8S sau flagship-urile HTC 8X si Nokia Lumia 920. In primul rand, procesorul din MSM8230, format din doua nuclee Krait, este tactat la 1.2GHz; mai sus decat 8S, dar mai jos decat celelalte doua Windows Phone-uri. Interfata cu memoria este single-channel, asa ca performanta ar putea avea de suferit in anumite cazuri. O alta diferenta este faptul ca, asemeni lui HTC 8S, Ascend W1 foloseste un GPU Adreno 305.

Problema interfetei cu memoria RAM nu este singura din pacate. Cantitatea, de 512MB, inseamna ca anumite aplicatii si jocuri scrise pentru Windows Phone 8 nu vor putea fi instalate. Caracteristica este comuna telefoanelor Windows Phone mainstream, insa cred ca era o oportunitate excelenta pentru Huawei de a se detasa de ceilalti concurenti.

Restul specificatiilor se aliniaza asteptarilor de la un smartphone de mijloc al anului 2013. Camera foto de 5MP dispune de obisnuitele functii insa, din pacate, nu filmeaza decat 720p. Cei 4GB de memorie de stocare sunt impartiti intre sistemul de operare, aplicatii si datele utilizatorului; pentru cele din urma ramane spatiu disponibil doar aproximativ 1GB. Prezenta unui slot pentru carduri microSD inseamna ca problema poate fi usor reparata, Ascend W1 putand folosi carduri de pana la 32GB.

Folosind un display de 4″ cineva ar putea crede ca Ascend W1 face parte din categoria smartphone-urilor compacte. In realitate, marginile late si forma telefonului il fac ceva mai mare (124.5 x 63.7 x 10.5 mm). Display-ul are o rezolutie WVGA de 840×480 de pixeli, ceea ce se traduce intr-o densitate a pixelilor de 233ppi. Numarul nu este incantator, dar un panel IPS de calitate nu cred ca va deranja pe cineva nici cu aceasta rezolutie.

In cele din urma avem surpriza placuta: acumulatorul. Cu toate ca Ascend W1 nu are un display de mari dimensiuni, si nici chipset-ul nu este cel mai gurmand dintre cele prezente pe Windows Phone-uri, telefonul Huawei vine cu o baterie Li-Ion de 2020mAh. Aceasta cifra ridica stacheta destul de sus in ceea ce priveste autonomia. Ca nota personala, eu consider ca autonomia e un teritoriu pe care producatorii de smartphone-uri inca nu l-au cucerit, iar in cazul unui telefon mainstream, care nu se adreseaza pasionatilor de tehnologie, o autonomie buna ar putea constitui un avantaj important.

Comentarii

15 comentarii la: Huawei Ascend W1 review

  1. vali a scris pe:

    Ihlades, fara a fi disrespectuos fata de articolul tau sau fata de Huawei Ascend – dar te rog transmite-i colegului Monstru: hai cu review-ul la S4!
    :)

  2. Hehehe…lucrez de ceva vreme la el dar am intarziat dintr-un motiv foarte intemeiat ;)

  3. Alex a scris pe:

    o sa fie o surpriza review-ul pentru S4, btw daca ai nevoie de varianta black te asteptam la shop crangasi :)

  4. Nege a scris pe:

    ma , va credeam oameni seriosi. cam putine grade(sau deloc)la berile alea :)

  5. Viorel a scris pe:

    Incercati si un review pt ZTE Tania , costa doar 500lei si e in categoria low end

  6. paul a scris pe:

    va rog frumos,faceti un review si la nokia lumia 620 respectiv 720;620 cel putin are aproximativ acelasi pret,deci va fi interesant

  7. Alex – va vizitez oricum :)

    Nege – invata tanarul, fii bland cu el :)

    Viorel – cu cea mai mare placere testam orice telefon interesant, numai sa il si primim la test

    pau – Lumia 620 este in plan in curand, sa mai fie si in stoc si l-am rezolvat

  8. Alex.G a scris pe:

    Motivul ala bine intemeiat, este cumva o placa video? :D

  9. Nope :)

  10. Alex.G a scris pe:

    Motivul este I9500 :))))

  11. Mihai a scris pe:

    Motivul cred ca se numeste Exynos si Qualcomm sau Cortex si Krait,sau i9500 si i9505. :)

  12. Ovidiu a scris pe:

    bun review-ul, ca de obicei, dar la pagina 6 ati scris “din pricina rezolutiei (doar HVGA la 4″)” ,iar 480×800 este WVGA

  13. Claudiu a scris pe:

    Stiu ca in articol vorbiti de un telefon cu windows phone ,dar un review la LG Optimus G aveti de gand sa faceti ?Personal ma intereseaza sa-l cumpar si m-ar ajuta un review de la voi,sa vad daca face banii sau trebuie sa ma orinetez spre altceva.

  14. Salut Claudiu, din pacate nu am primit LG Optimus G pentru review si nici nu ne-am agitat prea tare fiind un telefon de generatie anterioara. Mare parte din informatii le poti afla totusi din review-ul nostru despre Nexus 4, deoarece diferentele dintre cele doua telefoane nu sunt foarte mari.

  15. Claudiu a scris pe:

    Ok atunci , multumesc pentru raspunsul prompt.

Lasa-ne un comentariu: