lab501.ro

HTC One X+ – Apogeul unei platforme

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 21 December, 2012.

Specificatii

 

 HTC One X+
ChipsetTegra 3 T33
CPUQuad-core Cortex-A9 @ 1.6GHz (1.7GHz turbo single-core)
GPUGeForce ULP @ 520MHz
Display1280x720, 4.7" (~312ppi), IPS, Super LCD 2
RAM1GB
Stocare64GB, fara microSD
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Bluetooth 4.0 A2DP, microUSB
CameraPrincipala: 8MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash, 1080p @ 28fps

Frontala: 1.6MP, 720p @ 30fps
Android4.1.1 - Jelly Bean
AcumulatorLi-Ion 2100 mAh
Dimensiuni134.4 x 69.9 x 8.9 mm
Greutate135g

Exact asa cum va spuneam, diferentele sunt de nuanta, nu de substanta. One X+ imbunatateste reteta predecesorului sau fara a o schimba radical. Puteti spune ce anume s-a schimbat intre cele doua fara sa cautati diferentele? Doar trei lucruri: SoC-ul, spatiul de stocare si capacitatea bateriei.

HTC One X a fost smartphone-ul care a introdus Tegra 3 pe aceasta piata, si a ramas mult timp produsul cu care acest SoC era promovat. Nu este de mirare, asadar, ca One X+ foloseste acelasi SoC, dar intr-o revizie/varianta diferita. Puteti sa ii spuneti Tegra 3+ si nu gresiti absolut deloc. Folosind in continuare un procesor cu patru nuclee Cortex-A9, performanta creste datorita frecventei mai mari – 1.6GHz pe toate cele patru nuclee, sau 1.7GHz atunci cand unul singur este folosit – si a memoriei DDR3L folosite, care este tactata la 800MHz acum.

In ceea ce priveste stocarea, nu cred ca multi vor duce lipsa unui card microSD pentru ca One X+ vine numai in configuratia cu 64GB. Cunosc personal oameni care au o colectie muzicala mai mare de 100GB, asa ca da, vor exista si exceptii, insa ganditi-va… 64GB este capacitatea default SSD-ului in configuratiile multor Ultrabook-uri. Uitand de sistemul de operare, cache-ul si partitia dedicata aplicatiilor, utilizatorul ramane cu aproape 60GB utilizabili.

Capacitatea bateriei vede si ea o crestere de 16 procente, dar aceasta decizie a fost necesara pentru a nu compromite autonomia folosind un procesor mai rapid. Acumulator pe baza de Li-Ion are acum o capacitate de 2100mAh, fata de 1800mAh cat avea modelul original One X. Din pacate, Tegra 3 ramane un SoC gurmand si autonomia are de suferit, in special in jocuri sau web-browsing intens.

Toate celelalte aspecte raman neschimbate. Display-ul este acelasi S-LCD 2 care ne-a impresionat de prima data cand l-am vazut, ce masoara 4.7″ pe diagonala si ofera o rezolutie de 1280×720. Densitatea pixelilor rezultata, 312ppi, nu se ridica chiar la nivelul recent anuntatului HTC Butterfly (Droid DNA in S.U.A.), dar este in continuare suficienta pentru a oferi display-ului o claritate de invidiat. Camera foto/video este si ea refolosita in cazul lui One X+, fiind compusa din senzorul de 8MP, optica cu apertura f/2 si procesorul digital de imagine intitulat HTC ImageChip. Acesta din urme ofera niste functii foarte interesante, precum capturarea pozelor la 8MP chiar si in timpul filmarii, sau modul burst foarte rapid.

Comentarii

6 comentarii la: HTC One X+ – Apogeul unei platforme

  1. Manuel Armencea a scris pe:

    Multumim de review… Competent as always…

  2. Alex a scris pe:

    Sa-mi fie cu iertare, dar nu pot sa nu remarc barrel distortionul in cazul pozelor facute de voi. E pacat ca la un asa telefon sa avem asa ceva, sau poate ma insel eu…In rest, super telefon, nu am alte comentarii…

  3. Daca te referi la pozele de la pagina 5, telefonul este curbat, asa este el si asta este unul dintre marile avantaje pe partea de ergonomie…

    Daca te referi la pozele de pe paginile 9-10, eu nu vad asa ceva.

  4. Ihlades Post author a scris pe:

    Citez: “De asemenea, se poate observa curbura telefonului, lucru care il face foarte comod de tinut in mana.”. Uita-te la umbra pe care o lasa telefonul si vei vedea ca distorsiunea e minima, practic inexistenta.

    Daca vorbim despre camera telefonului, exista ceva distorsiuni dar este de inteles – cu o lentila grandangulara asa mica fizic, ca cele folosite la telefoane, e aproape imposibil sa obtii ceva de calitate. Mi se pare destul de slab pronuntat efectul incat poate fi ignorat.

  5. anonim a scris pe:

    nu inteleg dc htc one x-ul meu (fara +) se incalzeste incredibil de mult. am descarcat o aplicatie pt masurarea temperaturii bateriei si a ajuns si la 50 grade celsius. pur si simplu frigea la atungere. nu mi se pare normal. samsung s3-ul unui prieten e tot quad core ( ba chiar cu 0.1 ghz mai mic-daca are vre-o importanta) si nu ia foc dupa un joculet 2D jucat timp de 20 de minute. tin sa precizez ca am facut update la 4.1.1 de curand. nu mai retin bine, dar cand aveam 4.0.4. parca nu frigeam oua pe el chiar in halul asta…sau poate mi se pare mie…

    sa nu mai spun ca bateria se descarca imediat… astea sunt singurele minusuri pe care le percep eu, ca utilizator de nivel mediu, la acest telefon.

  6. andrei a scris pe:

    de departe faceti cele mai bune review.uri,felicitari!

Lasa-ne un comentariu: