lab501.ro

HTC One X+ – Apogeul unei platforme

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 21 December, 2012.

Ecran – comparatie

 

Eram obisnuit sa scriu pe aceasta pagina ca cifrele obtinute cu colorimetrul nostru X-Rite i1 Display Pro confirma ceea ce am vazut cu ochiul, si anume ca display este/nu este bun. Ei bine, de data aceasta m-am cam certat cu aparatul pe aceasta tema, pentru ca pur si simplu nu a vrut sa-mi dea dreptate…

Nivelul de alb de 392cd/m2, respectiv cel de negru de 0.43cd/m2 nu sunt rele luate de sine statatoare. Contrastul rezultat insa, de 911:1, il plaseaza pe One X+ undeva inspre mijlocul clasamentului nostru, lucru pe care eu nu l-as fi crezut. Poate ca unghiurile de vizibilitate, sau poate ca reproducerea culorilor m-au facut sa ma gandesc ca se va descurca mai bine, deoarece in practica totul arata bine. Interesant este sa vedem si diferenta dintre rezultatele obtinute de One X si One X+, pentru ca ele folosesc acelasi tip de panou, si totusi variatiile in procesul de productie au dus la separarea lor categoria in grafice.

Nivel ALB

Nivel NEGRU

Nivel CONTRAST

 

Receptie si sunet

Ultimul HTC despre care am vorbit pe NEXT, Windows Phone 8X, a reusit sa ma impresioneze prin calitatea audio in apeluri. Atat eu cat si interlocutorul meu ne auzeam foarte clar, iar volumul era mai mult decat suficient. Ei bine, ma asteptam ca One X+ sa se descurce la fel cu 8X, insa am avut o mica surpriza inca de la prima convorbire. Diferentele nu sunt mari, insa pentru mine a fost evident ca One X+ ofera atat o claritate superioara cat si un volum maxim mult mai ridicat decat 8X, telefon pe care il apreciasem pentru aceste doua calitati. Trebuie sa recunosc, inginerii de la HTC cu siguranta nu au uitat de unde a plecat totul: de la telefoane.

Receptia prezinta o poveste la fel de fericita, pentru ca One X+ s-a descurcat foarte bine in locuri unde alte smartphone-uri nu au reusit. Mai mult ca sigur si acesta este un factor ce contribuie la calitatea apelurilor, asa ca merita apreciat, plus ca vitezele de download vor fi mai bune in zonele cu semnal slab.

Vis-a-vis de Beats Audio nu sunt foarte multe de spus. Modul de functionare cred ca este clar pentru toata lumea, acesta este echivalentul unui preset in egalizator – acel “S” pe care l-am facut cu totii macar o singura data. Rezultatul final sta in faptul ca joasele si inaltele sunt ridicate artificial, chiar exagerate in opinia mea. Unora le va placea acel “oomph” pe care preset-ul il adauga (care functioneaza cu toate castile, apropo), dar eu prefer sa il tin dezactivat.

Comentarii

6 comentarii la: HTC One X+ – Apogeul unei platforme

  1. Manuel Armencea a scris pe:

    Multumim de review… Competent as always…

  2. Alex a scris pe:

    Sa-mi fie cu iertare, dar nu pot sa nu remarc barrel distortionul in cazul pozelor facute de voi. E pacat ca la un asa telefon sa avem asa ceva, sau poate ma insel eu…In rest, super telefon, nu am alte comentarii…

  3. Daca te referi la pozele de la pagina 5, telefonul este curbat, asa este el si asta este unul dintre marile avantaje pe partea de ergonomie…

    Daca te referi la pozele de pe paginile 9-10, eu nu vad asa ceva.

  4. Ihlades Post author a scris pe:

    Citez: “De asemenea, se poate observa curbura telefonului, lucru care il face foarte comod de tinut in mana.”. Uita-te la umbra pe care o lasa telefonul si vei vedea ca distorsiunea e minima, practic inexistenta.

    Daca vorbim despre camera telefonului, exista ceva distorsiuni dar este de inteles – cu o lentila grandangulara asa mica fizic, ca cele folosite la telefoane, e aproape imposibil sa obtii ceva de calitate. Mi se pare destul de slab pronuntat efectul incat poate fi ignorat.

  5. anonim a scris pe:

    nu inteleg dc htc one x-ul meu (fara +) se incalzeste incredibil de mult. am descarcat o aplicatie pt masurarea temperaturii bateriei si a ajuns si la 50 grade celsius. pur si simplu frigea la atungere. nu mi se pare normal. samsung s3-ul unui prieten e tot quad core ( ba chiar cu 0.1 ghz mai mic-daca are vre-o importanta) si nu ia foc dupa un joculet 2D jucat timp de 20 de minute. tin sa precizez ca am facut update la 4.1.1 de curand. nu mai retin bine, dar cand aveam 4.0.4. parca nu frigeam oua pe el chiar in halul asta…sau poate mi se pare mie…

    sa nu mai spun ca bateria se descarca imediat… astea sunt singurele minusuri pe care le percep eu, ca utilizator de nivel mediu, la acest telefon.

  6. andrei a scris pe:

    de departe faceti cele mai bune review.uri,felicitari!

Lasa-ne un comentariu: