lab501.ro

HTC One X+ – Apogeul unei platforme

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 21 December, 2012.

Concluzii

 

Ce au reusit cei de la HTC, deci, sa faca cu acest refresh? HTC One X in varianta originala nu a fost niciodata un telefon nereusit, si chiar daca a fost introdus la inceputul acestui an imi pot imagina de ce lumea l-ar cumpara in continuare. Urmasul sau, One X+-ul despre care am tot vorbit astazi, este insa un telefon mai bun si acest lucru e cat se poate de usor de vazut.

Cel mai mare castig fata de predecesor, din punctul meu de vedere, este software-ul. Noua versiune de Sense UI aplicata peste Android 4.1 pur si simplu zboara; fiecare animatie este fluida iar actiunile utilizatorului primesc un raspuns aproape instantaneu. E o mare diferenta fata de ce se intampla cu telefoanele Android doar putin mai vechi… Dar asta nu inseamna ca hardware-ul nu se ridica la aceeasi inaltime, ba situatia sta chiar invers. Nu pot spune ca One X+ este cel mai bine construit sau cel mai frumos telefon pe care am pus mana, pentru ca exista atatea si atatea idei si design-uri diferite, fiecare bun in felul lui, fiecare placut de unii si displacut de altii. Tot ce pot spune este ca nu s-a facut rabat de la calitate, absolut totul este construit ca la carte, cu tolerante mici si utilizand materiale de cea mai buna calitate. In-hand feel-ul este foarte placut pentru un telefon cu dimensiuni asa mari, iar ergonomic vorbind, HTC cu siguranta stie sa gandeasca un telefon.

Plusurile nu se opresc aici, pentru ca One X+ este un telefon foarte bun. Nu, nu, nu, chiar telefon vreau sa spun. Receptia semnalului si calitatea audio au fost de invidiat, si chiar mi-a fost greu sa ma intorc la alte telefoane cu care ma impacam bine inainte. Pentru mine nu display-ul mare si luminos a fost cuceritor, nu procesorul quad-core si nu sistemul de operare. Cu toate ca acestea sunt certe avantaje ale lui One X+, pe mine telefonul HTC m-a cucerit prin asta, prin faptul ca este un telefon pe care il poti folosi cel mai bine ca un telefon.

Reteta smartphone-ului de top este simpla in aceasta perioada: display mare si de calitate, procesor foarte puternic, camera foto buna. Cu One X+, inginerii de la HTC au respectat indrumarul insa au continuat sa fie atenti la detalii. Dezavantajele ar fi ca nu (mai) are cea mai performanta camera foto/video sau ca GPU-ul a fost depasit de alte solutii, insa ma gandesc serios ca HTC One X+ este cel mai complet telefon pe care am pus mana. Nu cel mai bun, dar o adevarata oda pentru Tegra 3. Va las pe voi sa decideti ce inseamna asta intr-o perioada in care avansul tehnologic are loc intr-un ritm alarmant…

K5__7337

Comentarii

6 comentarii la: HTC One X+ – Apogeul unei platforme

  1. Manuel Armencea a scris pe:

    Multumim de review… Competent as always…

  2. Alex a scris pe:

    Sa-mi fie cu iertare, dar nu pot sa nu remarc barrel distortionul in cazul pozelor facute de voi. E pacat ca la un asa telefon sa avem asa ceva, sau poate ma insel eu…In rest, super telefon, nu am alte comentarii…

  3. Daca te referi la pozele de la pagina 5, telefonul este curbat, asa este el si asta este unul dintre marile avantaje pe partea de ergonomie…

    Daca te referi la pozele de pe paginile 9-10, eu nu vad asa ceva.

  4. Ihlades Post author a scris pe:

    Citez: “De asemenea, se poate observa curbura telefonului, lucru care il face foarte comod de tinut in mana.”. Uita-te la umbra pe care o lasa telefonul si vei vedea ca distorsiunea e minima, practic inexistenta.

    Daca vorbim despre camera telefonului, exista ceva distorsiuni dar este de inteles – cu o lentila grandangulara asa mica fizic, ca cele folosite la telefoane, e aproape imposibil sa obtii ceva de calitate. Mi se pare destul de slab pronuntat efectul incat poate fi ignorat.

  5. anonim a scris pe:

    nu inteleg dc htc one x-ul meu (fara +) se incalzeste incredibil de mult. am descarcat o aplicatie pt masurarea temperaturii bateriei si a ajuns si la 50 grade celsius. pur si simplu frigea la atungere. nu mi se pare normal. samsung s3-ul unui prieten e tot quad core ( ba chiar cu 0.1 ghz mai mic-daca are vre-o importanta) si nu ia foc dupa un joculet 2D jucat timp de 20 de minute. tin sa precizez ca am facut update la 4.1.1 de curand. nu mai retin bine, dar cand aveam 4.0.4. parca nu frigeam oua pe el chiar in halul asta…sau poate mi se pare mie…

    sa nu mai spun ca bateria se descarca imediat… astea sunt singurele minusuri pe care le percep eu, ca utilizator de nivel mediu, la acest telefon.

  6. andrei a scris pe:

    de departe faceti cele mai bune review.uri,felicitari!

Lasa-ne un comentariu: