lab501.ro

Google Pixel 8 Pro vs Apple iPhone 15 Pro – Partea I – Specificatii, prezentare

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 20 November, 2023.

Concluzii

 
Asa cum v-am povestit, nu am abordat in acest articol subiectele camera si autonomie, acestea urmand a fi testate pe parcursul urmatoarei luni si tratate intr-un articol dedicat, ceva mai putin conventional. In articolul de fata insa, am vazut cum se prezinta cele mai noi modele de la Google si Apple, am analizat specificatiile si am testat display-ul si performanta chipset-ului.

Si la final, am putea spune ca ambii mari producatori au facut ce stiu ei sa faca mai bine, Google Pixel 8 Pro si Apple iPhone 15 Pro fiind telefoane premium, care arata bine si se simt bine in mana, oferind cel mai recent sistem de operare specific producatorului. O noutate importanta in cazul telefonului Apple a fost trecerea la conectivitatea USB-C, iar personal apreciez acest lucru, desi Apple mai au inca de lucru la o solutie cu adevarat rapida de fast charging.

Chipset-ul este performant, asa cum ne-a obisnuit producatorul american, mai performant in testele de procesor chiar si decat Snapdragon Gen 2. La randul sau, Google Pixel 8 Pro este echipat cu un chipset dezvoltat in-house, care obtine performante bune in teste, fara a se apropia insa de varful de gama Android, Snapdragon Gen 2. Rezultatele obtinute in testul de stabilitate nu au fost insa chiar pe gustul meu si cred ca se mai poate lucra la acest capitol, atat din punct de vedere software, cat si din punct de vedere al solutiei de racire.

Desigur, ambele telefoane se misca impecabil in utilizare zilnica si nu am intampinat nici un fel de probleme legate de performanta sau stabilitate. Mai mult decat atat, ambele modele sunt echipate cu unele dintre cele mai performante display-uri de pe piata, iar camerele ar trebui sa fie cu siguranta la inaltime, asa cum urmeaza sa descoperim in perioada urmatoare.

Si daca tot am mentionat acest lucru, trebuie sa va spun ca ambele telefoane vor fi utilizate cat se poate de intens, pe post de telefoane principale. Astfel, Gabriela va lua in primire Pixelul si va incerca sa obtina imagini cat mai interesante, in timp ce eu, nu o sa va vina sa credeti, pentru urmatoarea luna voi fi utilizator de iPhone! Da, ati citit bine. Pentru ca m-am gandit ca Pixel 8 Pro si Iphone 15 Pro merita mai mult decat un simplu review si chiar vreau sa vad cum ne vom intelege cu ele timp de o luna.

Nu in ultimul rand, asta inseamna ca vom avea ocazia sa ne formam o parere mult mai pertinenta legata de autonomie, dar si sa testam camera asa cum se cuvine. De altfel, in perioada urmatoare eu si Gabriela chiar vom concura intre noi pe Facebook, postand zilnic fotografii realizate cu cele doua telefoane. Unde le vom testa? Veti afla in curand… cert este ca vom calatori timp de o luna, iar la finalul acestei calatorii vom publica partea a doua a acestui articol, in care veti avea ocazia sa vedeti de ce sunt capabile camerele celor doua telefoane testate astazi, dar si sa vedeti o tara noua, prin lentilele lor.

 

Comentarii

2 comentarii la: Google Pixel 8 Pro vs Apple iPhone 15 Pro – Partea I – Specificatii, prezentare

  1. Aldea Udrescu Edwin Petrut a scris pe:

    Buna ziua!
    Daca testati camerele telefoanelor, includeti in testare si S23 Ultra.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    L-am comparat, cu generatia lui

    https://next.lab501.ro/smartphone/smartphone-photo-battle-2023-samsung-galaxy-s23-ultra-vs-xiaomi-13-pro-vs-huawei-mate-50-pro-vs-apple-iphone-14-pro-max

Lasa-ne un comentariu: