lab501.ro

Smartphone photo battle 2023 – Samsung Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 Pro vs HUAWEI Mate 50 Pro vs Apple iPhone 14 Pro Max

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 23 March, 2023.

Smartphone photo battle 2023

 
Ehehei, dragii monstrului, a fost odata o vreme, cand se potcovea puricele la un picior cu nouazeci si noua de oca de fier si s-arunca in slava cerului de ne aducea povesti… o vreme in care ne aflam aproape, tare aproape de inceputurile erei smartphone-urilor, o vreme in care telefoanele de abia incepeau sa se compare din punct de vedere al calitatii foto cu obiectele dedicate acestui scop, recte camerele foto, o vreme in care un varf de gama costa 5-600 USD, iar sample-urile erau mult mai usor de strans la un loc decat acum.

Si in acea vreme antica si de demult, ne era mult mai usor sa comparam direct diverse telefoane intre ele, ba chiar sa introducem in comparatie si camere foto de top. Si parca nici nu ne-am dat seama cand a trecut timpul si s-au facut 10 ani de la ultimul mare comparativ foto publicat pe NEXT, faimosul studiu Smartphone vs camera foto. Un articol din care cred ca am invatat foarte multe, unele concluzii fiind valabile de altfel si astazi.

Cum ar fi de exemplu faptul ca pe un display de telefon, diferenta intre un smartphone si o camera foto este destul de mica, drept urmare, daca facem fotografii doar in scop recreational, cum ar fi de exemplu documentatul unei vacante, un smartphone este mai mult decat suficient. Si cred ca v-am aratat si noi o serie de astfel de vacante, chiar aici, pe site, iar rezultatele au fost la inaltime.

Pe de alta parte, camerele foto au evoluat la fel de mult in ultimii ani, drept urmare, daca vine vorba despre imagini produse in scop comercial, eventual printate pe un suport de calitate de mari dimensiuni, atunci este cat se poate de evident ca vom folosi o camera foto. Dar nu acesta este subiectul articolului de astazi.

Astazi ne vom delecta cu un subiect drag noua, un subiect pe care nu am mai putut sa il abordam de mult timp si anume un comparativ foto intre unele dintre cele mai dotate smartphone-uri ale momentului, de la majoritatea producatorilor care chiar au ceva de spus in acest domeniu. Vedeti voi, realizarea unui comparativ nu este deloc facila, deoarece, pe langa testele de interior, depinzi de vreme, de locatie, s.a.m.d. Dar cel mai greu, din punctul meu de vedere, este sa strangi la un loc mai mult de 3 smartphone-uri varf de gama in acel moment.

De altfel si in cazul de fata acest lucru ar fi reprezentat o problema, daca nu ne-ar fi ajutat colegii de la evoMAG cu concurentul numarul 4! Ei bine, se pare insa ca anul acesta s-au aliniat planetele, astfel incat am avut in acelasi timp in laborator monstruosul Samsung Galaxy S23 Ultra, dotatul Xiaomi 13 Pro, varful de gama al unui producator cu state vechi in domeniul camerei de pe telefon, mai precis HUAWEI Mate 50 Pro, respectiv varful de gama din tabara “cealalta”, adica Apple iPhone 14 Pro Max.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: