lab501.ro

Apple iPhone 5 – Partea II: comparatii, camera, iOS 6

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 12 October, 2012.

Sistemul de operare iOS 6

 

Inainte de a vorbi despre sistemul de operare trebuie sa spun cateva cuvinte despre procedura de tranzitie de la iPhone 4/4S la iPhone 5. In primul rand, daca nu aveti un nanoSIM, nu veti putea activa si implicit, folosi, telefonul. Exista o procedura oarecum dubioasa de activare printr-un apel scurt la 112 si apasarea butonului de Power, dupa care a butonului Home de cateva ori, insa, eu personal n-am reusit nimic si nici n-am vrut sa insist astfel incat chiar sa sun la 112.

Dupa ce am reusit sa fac rost de un nanoSIM prim schimbarea microSIM-ului cu abonament la Orange, am activat iPhone-ul, am facut alegerile standard de limba si tara si am ajuns la optiunea de face ‘restore’ din ultimul backup din iCloud. Imediat dupa ce am ajuns la un WiFi toate detaliile de pe iPhone 4 prezente in backup au ajuns pe noul iPhone 5 – pornind de la wallpapere, lista ultimelor contacte apelate, mesaje, alarme, calendare, remindere si implicit, toate aplicatiile. Totul nu a durat mai mult de 20 de minute.

Revenind acum la sistemul de operare, desi s-au scris destul de multe si nu mai exista detalii necunoscute, nu putem sari peste aceasta sectiune. In paginile urmatoare ne vom opri putin mai mult asupra noilor aplicatii din iOS 6, in special asupra aplicatiei Maps care a creat destul de multe controverse.

In primul rand trebuie sa spun ca totul se misca foarte bine, trecerea intre aplicatii se face fluent, nu am remarcat nici o agatare sau problema chiar si atunci cand am folosit aplicatiile Maps sau App Store care sunt dependente de conexiunea la internet.

Mai jos puteti vedea principalele ecrane din iPhone, mai exact Home-screen-ul cu aplicatii, foldere si menu-bar. Spre deosebire de iPhone 4/4S, pe iPhone 5, datorita rezolutiei mai mari, incap 5 randuri de aplicatii pe fiecare ecran. Notification Menu-ul, cel care apare la un Swipe de sus in jos, exact ca si pe Android, a fost integrat si un link de “Tap to post” pentru Facebook in cazul in care aveti detaliile contului de FB introduse in Settings. O alta modificare fata de mai vechiul iOS 5 o vedem in fereastra de apelare care a suferit un face-lift. Desi nimic nu a fost modificat, noul design este binevenit.

Meniul de Settings nu a fost modificat decat prin integrarea unui nou meniu, Do Not Disturb, care permite setarea unui interval orar in care doar anumiti membri ai unui grup predefinit de contacte pot suna. Tot aici merita sa mentionez si noile posibilitati de refuzare a unui apel si trimitere a unui mesaj predefinit aproape instant – o functie chiar utila in unele situatii.

Comentarii

3 comentarii la: Apple iPhone 5 – Partea II: comparatii, camera, iOS 6

  1. alex razvan a scris pe:

    Frumos articol.Sa stii ca ai dreptate,nu dau 4s ptr un 5.Am ecran mare la ipad 3 si sunt multumit.Cand vreau sa sun folosesc 4s iar cand vreau sa ma joc sau sa vad un film la drum lung folosesc ipadul. Nu ma incanta deloc 5 si avantajul celor de la apple e ca ios6 merge pe toate terminalele pe cand la android cum a aparut samsung s2 sau s3 deja softurile nu se mai updateaza pentru s1 sau s2 , de cand a aparut s3.Poate gresesc dar asa am observat. Bafta multa.

  2. Adrian a scris pe:

    Bat pasul pe loc.Le-a murit leader-ul.Sunt fara viziune/bici.Asta le oferea Steve Jobs.Salvarea lor va fi cand va ajunge Elop la ei.El va fi singurul in stare sa puna Apple alaturi de fondator.Poate asa scapa si Nokia de blestem.

  3. christian a scris pe:

    Nu vad de ce sa iau i5, cand din decembrie o sa fie lansat in productie 5S. Cel mai probabil cu ecran mai mare de 5”, Full HD, ca sa dea retina bine pe el.
    Oricum, firma care patenteaza dreptunghiul cu colturi rotunjite nu o sa vada niciun leu de la mine.
    Spuneam doar pt die-hard-core fans, care iau orice lanseaza marul muscat.

Lasa-ne un comentariu: