Anatomia tehnica a unei excursii – Da Nang – Hue – Hoi An 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5
Ancient House rice paper
Ei bine, ne-a captivat constructia lampioanelor, drept urmare am decis ca vom profita din plin de ocazia oferita de resort-ul nostru. Acesta se numeste Hoi An Ancient House si este construit in jurul unei… ei bine, case stravechi (ancient house), pe care turistii cazati aici o pot vizita. Mai mult decat atat, in curtea acestei case exista si o zona unde putem prepara hartie de orez (si nu numai), conform metodei traditionale. Intreaga experienta dureaza in jur de 30 de minute si este gratuita pentru turistii cazati aici, iar noi am profitat din plin de acest aspect si ne-am prezentat constiinciosi in batatura la ora stabilita cu prietenul nostru Minh.
Procesul este unul laborios, dar destul de simplu. Astfel, orezul este lasat la inmuiat peste noapte, iar apoi se toarna intr-o rasnita speciala, impreuna cu apa, sau apa cu faina de tapioca. Invartind strasnic rasnita antica, orezul este transformat intr-o pasta diluata in amestecul de apa si tapioca, rezultatul final fiind un aluat mai lichid decat aluatul de clatite. Pentru urmatoarea etapa, avem de-a face cu o vatra in care focul este facut cu lemne, pe care sta un ceaun din arama, plin cu apa. Deasupra acestuia este intinsa o carpa, care este uda si fierbinte in continuu, datorita aburului care trece prin ea.
Pe aceasta carpa intindem compozitia obtinuta mai devreme, cu ajutorul unui polonic construit dintr-o nuca de cocos, apoi acoperim stratul subtire cu un capac din rachita/trestie/fasii de bambus. Dupa 30 de secunde, ridicam capacul si indepartam clatita din orez astfel obtinuta. In mod normal aceasta este uscata la soare, pe rogojini, pana cand devine crocanta, insa noi am gustat-o dupa ce am lasat-o sa se raceasca, impreuna cu sos de soia si sos de peste. Partea interesanta este ca tot asa sunt obtinuti si taieteii de orez care se folosesc in Pho, doar ca aici mai exista un proces de taiere suplimentar.
His
Hers
Comentarii
Superbe aventuri Monstru, v-am urmarit cu sufletul la gura pe facebook!