Toshiba L855-10x – Notebook Review
Teste CPU – Practice
Am dezvoltat testele practice fiindca este extrem de important comportamentul unui notebook in viata de zi cu zi. Vom urmari doua scenarii in acest sens. Primul dintre ele are rolul de a ne releva care sunt performantele lui L855-10x in doua dintre cele mai folosite programe de editare si conversie foto disponibile pe piata. Asa cum era de asteptat acestea sunt urmate de inca doua teste practice ce urmaresc sa ne edifice referitor la performanta de procesare in lucrul cu fisiere video.
Folosit de majoritatea dintre noi, Photoshop, a devenit unul dintre cele mai uzitate soft-uri de editare foto. Si cum imaginile au devenit din ce in ce mai mari, performanta in lucrul cu acesta este un test extrem de important pentru un notebook. Pentru a genera un rezultat incarcam o singura imagine, in format TIFF (3720 x 3796), o editam utilizand filtrul Radial Blur cu setarile: Amount – 100%, Blur Method – Spin si Quality – Best; urmat de comanda Extrude utilizand setarile default. Cronometram timpul necesar pentru achitarea de aceste task-uri.
Am terminat cu editarea unui set de fotografii in Photoshop. Pe unele din ele le-as urca pe Facebook, o parte din ele trebuie trimise mai departe si majoritatea dintre ele vor ramane stocate pe PC in arhiva personala. Dar au totusi o rezolutie cam mare, ocupand astfel cam mult spatiu. Aici intra in scena Irfan View, un software bine-cunoscut, ce ma ajuta printre altele sa convertesc si sa modific un set de poze simultan prin functia de batch processing. Am incarcat 50 de poze la o rezolutie de 3000 x 2000 si 2MB fiecare pe care le-am editat utilizand functia anterior amintita cu setari prestabilite (batch). Astfel am redimensionat setul de fotografii la maxim 1280 de pixeli latime, am ajustat culorile, am modificat orientarea de la dreapta la stanga, am aplicat un filtru Sharpen (+15, contrast +2 si blur +5) adaugand in final un watermark pe fiecare imagine. Ca si in cazul testului cu Photoshop-ul am cronometrat timpul necesar pentru aplicarea acestor setari, rezultatul fiind exprimat in secunde. Initial cele 50 de poze ocupau aproximativ 100 de MB, dupa conversia spatiul ocupat fiind redus pana la doar 6 MB.
x264 Benchmark este test sintetic, insa un test ce foloseste un motor de render prezent in foarte multe aplicatii reale, din acest motiv fiind ales la acest capitol.
In ultimul test din suita de benchmark-uri practice vom cronometra timpul necesar pentru conversia unui fisier .VOB de 1 GB utilizand Handbrake pe profilul Normal.
Toshiba-ul este un notebook potrivit, asa cum ne confirma atat partea de teste practice cat si cele sintetice, pentru un utilizator ce cauta un notebook care sa joace rolul de desktop-replacement. i7-3610QM este un procesor care este perfect adaptat pentru acest tip de notebook-uri, oferind suficienta putere de procesare pentru o paleta larga de aplicatii.
Comentarii
768, deci din start e prost gandit.