lab501.ro

Review – MSI GE73 Raider RGB 8RF

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 July, 2018.

Concluzii

 

Dupa cum ati putut vedea, nu avem de-a face cu un produs nou, ci mai degraba cu un update al modelului MSI GE73VR 7RF Raider, testat la sfarsitul anului trecut. Avem de-a face cu o serie de diferente intre cele doua modele, cea mai importanta fiind, desigur, procesorul Intel Core i7 8750H, un adevarat monstru capabil de performante pe care le intalnim deobicei in segmentul desktop.

De asemenea, avem de-a face cu o noua solutie combo wireless + Bluetooth 5.0, un port USB 3.1 Gen 2 Type A, o solutie de iluminare RGB pentru insertiile de pe capac, dar si cu un SSD S-ATA ceva mai putin potent decat versiunea NVMe prezenta pe modelul din generatia anterioara.

Punctele forte comune sunt display-ul excelent cu un refresh rate de 120Hz si un timp de raspuns de 3ms, sistemul audio Dynaudio supradimensionat, sistemul de racire capabil sa faca fata componentelor de sub capota, tastatura SteelSeries dotata cu iluminare RGB per-key, configurabila prin SteelSeries Engine 3, posibilitatea de a controla direct performanta sistemului de racire in Dragon Center si posibilitatea de a monitoriza toti parametrii importanti ai sistemului in acelasi Dragon Center.

Nu am mai insistat asupra suitei software oferita de MSI, aceasta fiind prezentata pe larg aici. Ce trebuie sa stiti este ca de aceasta data putem personaliza si iluminarea insertiilor de pe capac cu ajutorul utilitarului Mystic Light. Desigur, pe langa punctele forte comune si plusul considerabil de performanta adus de utilizarea unui procesor din familia Coffee Lake, avem de-a face cu acelasi calcai al lui Ahile, reprezentat de acumulatorul subdimensionat.

Totusi, fiind vorba despre un desktop replacement, MSI GE73 Raider RGB 8RF va fi utilizat in cea mai mare parte a timpului conectat la priza, deci acest aspect nu ar trebui sa reprezinte o problema. Un alt aspect pozitiv este pretul, MSI GE73 Raider RGB 8RF fiind disponibil in magazinele din Romania pentru 9999 RON, fata de 11998 RON, cat costa modelul GE73VR 7RF.

Cu alte cuvinte, noua generatie GE73 pastreaza punctele forte pe care le-am putut observa in cazul inaintasilor, dar pluseaza prin utilizarea unui procesor cu pana la 25% la puternic, in conditiile in care pretul este cu ~20% mai mic. Nu suna rau deloc, din punctul meu de vedere… Good job, MSI… Good job!

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – MSI GE73 Raider RGB 8RF

Lasa-ne un comentariu: