lab501.ro

Review – ASUS ZenBook DUO 14 UX482

Scris de: , in categoria: Notebook, in 9 February, 2021.

Constructie si dotari

 
Integrand doua display-uri, precum si sistemul Active Aerodynamic System (AAS+), despre care v-am povestit in introducerea acestui articol, ASUS ZenBook DUO 14 UX482 este putin mai corpolent decat restul modelelor ZenBook, avand o grosime de 17mm si o greutate de 1.62Kg. Chiar si asa, avem de-a face cu un ultraportabil elegant, sasiul fiind construit din aliaj de aluminiu si magneziu.

Tastatura este dispusa in locul arm-rest-ului, ocupand toata latimea notebook-ului impreuna cu touch-pad-ul, pozitionat in partea dreeapta. Tastele au o cursa de 1.4mm, care ofera o experienta placuta in utilizare, datorita preciziei si feedback-ului ferm, iar touch-pad-ul este dotat cu butoane fizice, pentru un plus de precizie.

Atat display-ul principal, cat si display-ul secundar ScreenPad Plus sunt echipate cu digitizor, permitand utilizarea gesturilor, respectiv utilizarea impreuna cu un stylus. De altfel, ASUS ZenBook DUO 14 UX482 este livrat impreuna cu un incarcator compact, un stylus, o husa pentru transport si un suport pentru birou.

Sistemul AAS+ afecteaza atat capacitatea sistemului de racire, cat si ergonomia, display-ul secundar pozitionandu-se firesc in continuarea display-ului principal, datorita unghiului pe care il face cu latura inferioara a notebook-ului. Interfata Screenpad Plus UI a fost de asemenea adusa la zi, in timp ce aplicatia ScreenXpert a ajuns acum la versiunea 2.0, facilitand integrarea display-ului secundar in workflow. Astfel, acesta poate fi utilizat atat de gameri si stream-eri, cat si de profesionisti, ASUS oferind integrare completa cu suita Creative Cloud prin oferirea unor seturi de unelte specifice fiecarei aplicatii Adobe, care pot fi pozitionate pe display-ul secundar.

Nu in ultimul rand, putem utiliza display-ul secundar pentru recunoasterea scrisului de mana (impreuna cu stylus-ul inclus in pachet), sau pe post de tastatura numerica. Cert este ca fata de prima iteratie, aparuta anul trecut, ScreenPad Plus are o utilitate sporita, datorita posibilitatilor de personalizare oferite de ASUS.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS ZenBook DUO 14 UX482

  1. Barbu Cristian a scris pe:

    Chiar imi place mult mai mult noul Zenbook UX482 acum cu noua reproiectare a balamalei Ergolift care modifica unghiul de vizualizare si pentru ecranul secundar, dar si noile performante avand procesor foarte potent (Tiger Lake) dar si placa video MX450 .. per total este un laptop pe placul meu!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Cristian – noi am testat versiunea fara MX450. Iar Tiger Lake este ok, dar procesoarele AMD Renoir si Cezanne din seria U sunt mult mai performante

  3. Radovici Alexandru a scris pe:

    Mi-a placut si modelul anterior, imi place si acesta, un laptop deosebit. Astept cu nerabdare lansarea ASUS ZenBook Pro Duo, care este “tatal lor”.

Lasa-ne un comentariu: