lab501.ro

Review – ASUS ZenBook DUO 14 UX482

Scris de: , in categoria: Notebook, in 9 February, 2021.

ASUS ZenBook DUO 14

 
Asa cum v-am mai spus in nenumarate randuri, producatorii s-au intrecut in harnicie anul trecut, lansand sute de noi produse, in incercarea de a veni in intampinarea celor care acum trebuie sa lucreze sau sa studieze de acasa. Ca nu le gasim intotdeuna in stoc, asta este partea a doua, ce-i drept si cererea a fost pe masura. Ei bine, chiar daca 2021 a inceput ceva mai timid, se pare ca nici anul acesta nu vom lenevi prea mult, anul incepand in forta cu lansari peste lansari.

Desigur, probabil cea mai importanta lansare a fost tripleta AMD Cezanne, Nvidia RTX 3000 Mobile, Intel Tiger Lake H, despre care v-am povestit cu ~2 saptamani in urma. Am vazut atunci notebook-uri aduse la zi, echipate cu cele mai noi procesoare si placi video. Iata insa ca nu doar procesoarele lansate anul acesta primesc hainute noi, unii producatori rafinand diverse modele de notebook-uri echipate cu procesoare care exista deja pe piata de ceva timp.

Este si cazul lui ASUS ZenBook DUO 14 UX482, un upgrade al versiunii UX481, bazat pe un procesor lansat de ceva timp, Intel Core i7 1165G7. Ei bine, desi nu avem de-a face cu un procesor lansat anul acesta, ASUS ZenBook DUO 14 UX482 imbunatateste reteta primului ultrabook ASUS echipat cu doua ecrane, imprumutand o serie de dotari de la fratele mai mare, ASUS ROG ZEPHYRUS DUO 15 GX550, despre care v-am povestit anul trecut.

Ma refer, desigur, la integrarea display-ului secundar in solutia de racire, prin utilizarea unui design ingenios al balamalelor. Astfel, in momentul in care ridicam capacul, display-ul secundar (ASUS ScreenPad Plus) se va ridica la randul sau, in timp ce latura inferioara a display-ului principal va ridica notebook-ul de pe suprafata pe care este pozitionat, asigurand admisia neobstructionata a aerului in carcasa. Pe langa pozitia ergonomica a display-ului secundar, orientat acum inspre noi in unghiul corect (7 grade), spatiul ramas liber sub acesta contribuie la evacuarea aerului cald din carcasa.
 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS ZenBook DUO 14 UX482

  1. Barbu Cristian a scris pe:

    Chiar imi place mult mai mult noul Zenbook UX482 acum cu noua reproiectare a balamalei Ergolift care modifica unghiul de vizualizare si pentru ecranul secundar, dar si noile performante avand procesor foarte potent (Tiger Lake) dar si placa video MX450 .. per total este un laptop pe placul meu!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Cristian – noi am testat versiunea fara MX450. Iar Tiger Lake este ok, dar procesoarele AMD Renoir si Cezanne din seria U sunt mult mai performante

  3. Radovici Alexandru a scris pe:

    Mi-a placut si modelul anterior, imi place si acesta, un laptop deosebit. Astept cu nerabdare lansarea ASUS ZenBook Pro Duo, care este “tatal lor”.

Lasa-ne un comentariu: