lab501.ro

Review – ASUS ZenBook DUO 14 UX482

Scris de: , in categoria: Notebook, in 9 February, 2021.

Concluzii

 
Cu mai bine de doi ani in urma, intr-o fabrica din Beijing, vedeam primul prototip al unui notebook echipat cu un display secundar, pozitionat imediat sub display-ul principal. Si sincer sa fiu, nu as putea spune ca am fost impresionat in mod special, pentru ca desi ideea este buna, integrarea ei intr-un ecosistem functional este problematica, in special datorita sistemului de operare Windows.

Anii au trecut si acest concept si-a facut aparitia in retail, in portofoliul unor producatori ca ASUS sau HP. Si nici implementarile retail nu au reusit sa ma convinga cu adevarat, lipsind in continuare integrarea perfecta, asa cum o vedeam eu.

Ei bine, iata ca ScreenPad-ul celor de la ASUS a ajuns la cea de-a doua versiune, la fel ca si aplicatia ScreenXpert, iar inginerii taiwanezi au reusit sa combine ergonomia cu performanta sistemului de racire, integrand display-ul secundar in solutia de racire Active Aerodynamic System.

Si nu, nici de aceasta data nu avem de-a face cu un produs perfect. De exemplu, ventilatoarele ar putea fi configurate ceva mai agresiv, iar pentru stocare ar fi de preferat o solutie Samsung, sau SKHynix. Si anumite aspecte care tin de controlul tactil al aplicatiilor afisate pe display-ul secundar ar mai putea fi imbunatatite, in special timpul de raspuns.

Cu toate acestea, ASUS ZenBook DUO 14 UX482 este mult mai aproape de integrarea perfecta a celor doua display-uri in fluxul de lucru decat orice alt notebook similar testat de noi pana acum, pozitionarea display-ului secundar sub un unghi de 7 grade fiind o idee inspirata, iar imbunatatirile aduse interfetei ScreenPad UI fiind binevenite, in special integrarea cu produsele Adobe Creative Cloud.

Practic, ASUS ZenBook DUO 14 UX482 este primul notebook in cazul caruia display-ul secundar nu mai pare o excentricitate, datorita integrarii inteligente a acestuia in fluxul de lucru. Constructia din aliaj de magneziu si aluminiu contribuie din plin la senzatia placuta pe care o ai in timpul utilizarii notebook-ului, alaturi de display-ul de buna calitate si tastatura precisa, iar includerea in pachet a unor accesorii utile (stylus, husa pentru transport si suport pentru notebook) intregeste senzatia de produs premium, bine echilibrat.
 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS ZenBook DUO 14 UX482

  1. Barbu Cristian a scris pe:

    Chiar imi place mult mai mult noul Zenbook UX482 acum cu noua reproiectare a balamalei Ergolift care modifica unghiul de vizualizare si pentru ecranul secundar, dar si noile performante avand procesor foarte potent (Tiger Lake) dar si placa video MX450 .. per total este un laptop pe placul meu!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Cristian – noi am testat versiunea fara MX450. Iar Tiger Lake este ok, dar procesoarele AMD Renoir si Cezanne din seria U sunt mult mai performante

  3. Radovici Alexandru a scris pe:

    Mi-a placut si modelul anterior, imi place si acesta, un laptop deosebit. Astept cu nerabdare lansarea ASUS ZenBook Pro Duo, care este “tatal lor”.

Lasa-ne un comentariu: