lab501.ro

Review – Asus Zenbook 14 UX425JA & Asus Zenbook 13 UX325JA

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 28 July, 2020.

Concluzii

 
Asus Zenbook 14 UX425JA si Asus Zenbook 13 UX325JA continua in mod fericit ceea ce Asus au inceput cu UM433IQ si UX434FLC. Astfel, daca in cazul acestora aveam de-a face cu notebook-uri ceva mai groase, astfel incat puteam utiliza o solutie grafica dedicata, UX425JA si UX325JA sunt dedicate in intregime portabilitatii, avand dimensiuni reduse si o greutate de invidiat. Singurul minus, din punctul meu de vedere, este modul in care este configurat sistemul de racire, accentul fiind pus pe silentiozitate, in detrimentul temperaturii.

In rest, avem de-a face cu o tastatura peformanta si comoda, un touchpad precis care poate functiona si pe post de NumPad, doua panouri excelente, cu posibilitatea de a opta pentru versiuni cu un consum scazut, o solutie de stocare rapida, generos dimensionata, un arsenal impresionat de conectori pentru acest form-factor precum si un acumulator de capacitate ridicata, care asigura peste 10 ore de utilizare in sarcini simple, departe de priza.

Performanta oferita de Core i7 1065G7 este suficienta pentru un ultraportabil, acesta putand fi utilizat si pentru scurte sesiuni de editare foto sau video, cei care au nevoie de mai multa putere la acest capitol putand opta pentru versiunea ZenBook 14 UM425IA, echipata cu monstruoasele 4500U si 4700U.

Nu in ultimul rand, experienta oferita de un ultraportabil este puternic dependenta de modul in care acesta este construit, respectiv de calitatea interactiunii cu perifericele (tastatura, touchpad, display), iar UX425JA si UX325JA stralucesc la acest capitol, fiind adevarate bijuterii din aluminiu, sticla si textolit, echipate cu display-uri mate de buna calitate, o tastatura surprinzator de precisa si comoda, tinand cont de dimensiunile reduse, respectiv un touchpad supradimensionat, la fel de comod si precis.

Pretul pentru Asus Zenbook 14 UX425JA si fratele sau mai mic Asus Zenbook 13 UX325JA ar trebui sa porneasca de la ~999 Euro, versiunile testate de noi urmand a fi comercializate pentru ~ 5999 RON. Personal, consider ca versiunea bazata pe Intel Core i5 1035G1 ar trebui sa ofere suficienta performanta pentru cei care au nevoie de un birou portabil pentru sarcini simple (mail-uri, office, consum de materiale multi-media), in timp ce artistii digitali pot opta pentru modelul UM425IA, echipat cu procesoare AMD Renoir.
 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Asus Zenbook 14 UX425JA & Asus Zenbook 13 UX325JA

  1. Marian a scris pe:

    Salut,
    Super review. As dori insa sa vad pe viitor review si cu eGPU la ultraportabile si laptopuri cu placa video integrata care sunt dotate cu port Thunderbolt 3. Nu stiu daca mai aveti interfata eGPU.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Salut,

    am testat chiar 2 pana acum

    https://lab501.ro/placi-video/review-aorus-rtx-2080-ti-gaming-box

    https://lab501.ro/placi-video/review-aorus-gtx-1070-gaming-box

  3. Compact, autonomie f buna, usor de transportat (1.07 Kg), pare ultrabook-ul perfect si faptul ca are si varianta echipata cu AMD multumeste cumva pe toata lumea.

  4. Vlad M a scris pe:

    Imi place mult noul ZenBook, abia astept sa apara in magazinele de specialitate pt a putea interactiona cu el, asa la prima vedere pare foarte compact.

Lasa-ne un comentariu: