lab501.ro

Review – Asus ZenBook 14 UM433IQ & Asus ZenBook 14 UX434FLC – AMD Ryzen 7 4700U vs Intel Core i7 10510U

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 22 April, 2020.

Concluzii

 
Asus ZenBook 14 UM433IQ si Asus ZenBook 14 UX434FLC sunt doua fete ale aceleiasi monede, fiind un bun exemplu de versatilitate, un singur sasiu stand la baza a doua produse destul de diferite ca si dotari. Astfel, Asus ZenBook 14 UX434FLC ofera atat ecran tactil, cat si ScreenPad 2.0, fiind util pentru cei care folosesc aplicatii unde prezenta celui de-al doilea ecran este benefica. Asus ZenBook 14 UM433IQ nu este echipat cu display tactil sau display secundar, fiind un ultrabook compact gandit pentru cei care isi doresc o performanta mai ridicata, datorita procesoarelor cu care poate fi echipat.

Amandoua sunt elegante, compacte si usoare, carcasa metalica si tastatura de calitate facand echipa buna cu display-ul cu rama ingusta si touch-pad-ul supra dimensionat, rezultatul fiind un ultraportabil elegant, gandit pentru eficienta si ergonomie.

Singurul lucru pe care nu pot sa mi-l explic, cel putin in cazul versiunii Intel, este lipsa conectivitatii Thunderbolt 3 si implicit a tehnologiei Power Delivery 3.0 / incarcarii prin portul USB-C. Cel mai probabil aceasta decizie are ca motiv pastrarea compatibilitatii carcasei cu platforme care nu suporta aceste tehnologii si necesita un alimentator separat. Pentru ca altfel, atat Asus ZenBook 14 UM433IQ, cat si Asus ZenBook 14 UX434FLC, stau bine la capitolul conectica.

Cu exceptia acestui detaliu, cred ca singurele puncte care ar mai putea fi imbunatatite ar fi sistemul de racire, respectiv oferirea unor optiuni de panouri IPS, 400 cd/m2, 100% sRGB, pentru cei mai pretentiosi dintre noi. In rest, Asus ZenBook 14 UM433IQ si Asus ZenBook 14 UX434FLC reusesc sa impresioneze prin eleganta si dimensiuni reduse, precum si prin posibilitatea de a gazdui procesoare comparabile ca puterea cu ceea ce vedeam in zona desktop in urma cu 2-3 ani de zile, cum ar fi modelul Ryzen 7 4700U integrat in Asus ZenBook 14 UM433IQ.

Iar la acest capitol, lucrurile raman cum am stabilit deja – AMD au reusit o lansare de zile mari, iar procesoarele din familai Renoir se numara printre cele mai interesante tehnologii lansate anul acesta. Si daca pana acum ati mai folosit ZenBook-uri, cel mai probabil in echipare Intel, poate nu ar strica sa faceti o schimbare si sa-i dati o sansa lui Asus ZenBook 14 UM433IQ. S-ar putea sa va impresioneze.
 

Comentarii

7 comentarii la: Review – Asus ZenBook 14 UM433IQ & Asus ZenBook 14 UX434FLC – AMD Ryzen 7 4700U vs Intel Core i7 10510U

  1. dan a scris pe:

    Am avut un Zenbook timp de 7 ani si mi-a placut tare mult. Evident, performantele unui model nou sunt mult mai bune. Am urmarit continuu laptop-urile Asus si se pare ca nu rezova alimentarea prin USB C. E penibil sa ai un astfel de port si sa fie utilizat doar pentru date. Nu am vazut in recenzie specificat daca portul suporta incarcare sau nu. Daca mai ai laptop-urile, te rog verifica.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Am specificat – nu suporta Thunderbolt 3 / Power Delivery 3.0.

  3. Vajra a scris pe:

    Hi, thanks for the review.
    Can you pls test the apus and 250, 350mx in some light games to see the difference?

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Hi,

    the ZenBooks are not with me anymore, so I cannot test MX 350. But I did test 4800U vs MX250 in Civilization VI, Dawn Of War III and Sleeping Dogs for the next review, out of curiosity. I do not normally test games on ultrabooks.

  5. Vajra a scris pe:

    Oh, that’s great. Looking forward for it. Some of us from time to time do some casual light gaming.
    Keep up the good work.

  6. Theo a scris pe:

    Salut monstrule, bun articolul dar nu am văzut nimic legat de preț. Ai idee pe la ce preț o sa fie varianta cu AMD ?

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Salutare,

    din pacate nu cunosc aceasta informatie.

Lasa-ne un comentariu: