lab501.ro

AMD Ryzen 4000 Mobile – Part I – Arhitectura, modele, pret

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 16 March, 2020.

AMD Ryzen 4000

 
Martie, 2020 – o luna care va ramane in istoria umanitatii ca un exemplu de reactie in fata unei crize de proportii, cea mai mare criza din punct de vedere medical de la pandemia H1N1 (gripa spaniola) din 1919. Daca exemplul va fi pozitiv, sau negativ, ramane de vazut. Cert este ca inca ne aflam in situatia in care masuri ferme, bine gandite, pot preveni o adevarata tragedie, asa cum a fost cazul pana acum in China sau Italia.

Tinand cont de publicul nostru tinta, nu cred ca mai trebuie sa va spun eu care sunt masurile recomandate, multe dintre aceasta fiind de bun simt. Respectarea unor norme de igiena, reducerea pe cat posibil a contactului cu alti oameni, evitarea zonelor aglomerate si respectarea indicatiilor institutiilor statului ar trebui sa fie prioritati pentru toti cetatenii responsabili in acest moment.

Personal, am anulat deplasarile pentru o perioada – chiar astazi ar fi trebuit sa ma aflu in Amsterdam, pentru intalnirea trimestriala EHA – dar am preferat, impreuna cu colegii mei, sa tinem aceasta intalnire online. Cred ca fiecare dintre noi are puterea de a contribui la bunastarea aproapelui sau, prin evitarea deplasarilor inutile, iar noi nu facem exceptie.

Desigur, noi, cei care activam in mediul IT / online, suntem mai putin afectati decat alte segmente ale populatiei – in fond, pentru noi lucrul de acasa este o obisnuinta. Asta nu inseamna ca nu am fost afectati, anularea tuturor evenimentelor de profil pentru o perioada fiind doar unul dintre exemple. Si cand ma gandesc ca am achizitionat biletele pentru Computex inca din Noiembrie…

Ei bine, chiar daca evenimentele fizice se anuleaza, pe buna dreptate, asta nu inseamna ca 2020 va fi un an fara lansari, fara noutati importante, fara agitatia specifica domeniului nostru in ultimii ani. Ba chiar din contra, se pare ca vom avea din nou un an destul de interesant, iar prima lansare de proportii vine de la AMD.

Pentru ca astazi, dragii mei, se lanseaza oficial familia de procesoare AMD Renoir, sau AMD Ryzen 4000 Mobile, prin care cei de la AMD ataca decisiv singurul segment de piata care inca este dominat de Intel, mai precis notebook-urile. Astazi vom vedea cum arata ofera AMD in acest segment, acestia punand la bataie tot ce au mai bun in momentul de fata – arhitectura CPU Zen 2, arhitectura IGP Vega si proces de fabricatie pe 7nm.

 

Comentarii

Un comentariu la: AMD Ryzen 4000 Mobile – Part I – Arhitectura, modele, pret

  1. mari a scris pe:

    Toata performanta depinde de configuratia RAM. Doamne fereste de laptopuri cu o placuta de 2133mhz

Lasa-ne un comentariu: