lab501.ro

AMD Ryzen 4000 Mobile – Part I – Arhitectura, modele, pret

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 16 March, 2020.

Concluzii

 
Asa cum am vazut pana in momentul de fata, strategia celor de la AMD a dat roade in segmentul desktop, acestia reusind sa revina spectaculos, atat in topul performantei, cat si in preferintele consumatorilor. Iar procesoarele Ryzen Mobile lansate pana acum, s-au bucurat de asemenea de succes, oferind un raport optim pret / performanta. Totusi, pana in acest moment, raspandirea procesoarelor AMD in segmentul notebook a fost destul de restransa, producatorii oferind un numar redus de modele bazate pe astfel de solutii.

Odata cu lansarea generatiei AMD Ryzen 4000, cei de la AMD promit o colaborare mult mai stransa cu integratorii, iar acest lucru este deja evident din atentia pe care producatori bine cunoscuti, cum ar fi Lenovo, Dell sau Asus au acordat-o noilor modele de procesoare, acestia anuntand modele exclusive, versiuni high-end, dar si viitoare modele un cu un raport calitate / pret greu de intrecut, toate bazate pe procesoare AMD Ryzen 4000.

Acest lucru este destul de logic daca stam sa ne gandim mai bine, AMD aducand eficienta Zen 2 si avantajele procesului de fabricatie pe 7nm in segmentul desktop, printr-o serie de procesoare care promit din start o performanta mai ridicata, un nivel ridicat de autonomie si un pret ceva mai prietenos cu buzunarul.

In aceste conditii nu ne ramane decat sa asteptam momentul in care vom putea publica primele review-uri, si pot sa va spun de pe acum ca aveti ce vedea. Practic, AMD re-editeaza in segmentul notebook ceea ce au facut in ultimii ani pe platforma desktop, iar noi vom primi mai multe optiuni, mai puternice si mai ieftine. Din punct de vedere tehnic, cel putin, parca 2020 nu mai suna chiar atat de rau…

 

Comentarii

Un comentariu la: AMD Ryzen 4000 Mobile – Part I – Arhitectura, modele, pret

  1. mari a scris pe:

    Toata performanta depinde de configuratia RAM. Doamne fereste de laptopuri cu o placuta de 2133mhz

Lasa-ne un comentariu: